Vrijdag 28 september

Politieberichten van vrijdag 28 september


Vrachtauto met container zorgt voor ravage

OOSTERZEE – Een van een aanhanger gevallen container met puin zorgde donderdagmorgen voor een grote ravage op de A6 tussen Lemmer en Oosterzee. De 44-jarige uit Gerkesklooster afkomstige bestuurder bemerkte dat door onbekende oorzaak zijn achter de vrachtauto gekoppelde aanhanger begon te slingeren en uiteindelijk tegen de vangrail botste. Hierdoor brak de container los en de inhoud bestaande uit puin kwam op de rijbaan terecht. Een bestuurder van een auto moest hierdoor uitwijken waarna een daar achter rijdende personenauto op zijn voorganger botste. Gegevens van deze bestuurders waren tijdens het maken van deze berichten niet bekend.

Alcoholcontrole bij ‘Joustermerke’

Skarsterlân – De politie heeft donderdag in samenwerking met Veilig Verkeer tijdens de Joustermerke tussen 18.00 uur en 24.00 uur op diverse wegen en locaties alcoholcontroles gehouden. 1864 bestuurders moesten een blaastest ondergaan. 11 bestuurders werden overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hiervan kregen 10 bestuurders een proces-verbaal omdat zij te veel gedronken hadden. Een 65-jarige inwoner van Joure blies 845 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Mishandeling in café

SNEEK – De politie in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.30 uur een 28-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor mishandeling. De 28-jarige gedroeg zich erg vervelend in een horecagelegenheid aan de Kruizebroederstraat. Toen hij een medewerkster van het café lastig viel was de maat vol en werd hij de zaak uit gezet. Hier verzette de Sneker zich hier tegen en bedreigde het personeel met een barkruk. Vervolgens gaf hij een medewerker een kopstoot. De medewerker raakte gewond aan zijn gezicht. De 28-jarige is aangehouden en overgedragen aan de politie.

Plassen tegen politieauto

SNEEK – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 16-jarige inwoner van Uitwellingerga aangehouden voor baldadigheid. Agenten parkeerden rond 01.30 uur hun voertuig in de Napjesstraat en gingen te voet naar een melding. Na de afhandeling van de melding liepen ze terug naar de politieauto. Ze zagen toen dat de 16-jarige van zijn fiets af stapte en dat hij tegen de zijkant van de politieauto plaste. Ook spuugde de 16-jarige tegen de ramen van de auto. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en met een proces-verbaal mocht hij later die nacht het bureau weer verlaten.

Snelle trekker

HALLUM – De politie heeft donderdag rond 17.00 uur een 37-jarige inwoner van Stiens bekeurd voor te hard rijden. Een agent reed met zijn dienstmotor over de Bredyk tussen Hallum en Stiens. De 37-jarige reed met zijn trekker en aanhangwagen over de trekkerbaan in de richting van Leeuwarden. Hierbij haalde hij snelheden van 70 kilometer per uur. De bestuurder had moeite om zijn combinatie op de weg te houden en reed regelmatig door de berm. Ook bij kruisingen en wegversmallingen remde de 37-jarige bijna niet af en reed met hoge snelheid door. De verdachte is ter hoogte van Stiens staande gehouden. Tegen de Stienser is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal vis uit netten

TERHERNE – De politie heeft donderdag rond 19.30 uur een 26-jarige en een 27-jarige, beide inwoners van Sneek, aangehouden voor de diefstal van vis en de vernieling van visnetten. Een getuige zag de beide mannen in een bootje bij de netten van een beroepsvisser. De netten werden door hen gelicht en de vis werd er uit gehaald. Gewaarschuwde agenten zijn naar de mannen gevaren en de Snekers zijn aangehouden. Politieonderzoek wees uit dat er netten kapot waren gesneden en dat de vis er uit gestolen was. In het bootje van de verdachten lagen 6 snoekbaarzen. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De 6 snoekbaarzen zijn teruggegeven aan de beroepsvisser.

Ernstig verkeersongeval

JOURE – De politie heeft donderdag rond 19.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de A-7 bij het verkeersplein Joure. Een 23-jarige bestuurster uit Gorredijk reed op de A-7 komende uit de richting van Sneek en rijdende in de richting van Joure. Voor het verkeersplein stond een file. De 23-jarige merkte dit te laat op en botste met een flinke snelheid tegen een Audi. De Audi, die stilstond/stapvoets reed, schoot door en botste tegen een motorfiets- en een Fiat die voor hem stonden/reden. Door het ongeval raakten vier personen gewond. Dit waren de 23-jarige, zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Twee inzittende van de Audi, een 55-jarige inwoonster van Sneek en een 59-jarige inwoner van Sneek, zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De motorrijder, een 21-jarige inwoner van Groningen, is ook overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Door de ravage raakte de A-7 versperd en het verkeer is tijdelijk omgeleid via de bypass naar Lemmer. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan