Fryslân, 28-11-2008 • Politieberichten van donderdag 27 november 07.00 uur t/m vrijdag 28 november 07.00 uur

Sumar: ongeval op schip
De politie heeft donderdagmorgen geassisteerd bij een ongeval op het Prinses Margrietkanaal. Daarbij liep een 27-jarige opvarende uit Sneek van een duwschip ernstig letsel. De schipper van het duwschip moest door een motorstoring afmeren. Tijdens het afmeren raakte het slachtoffer verstrikt in een touw, waardoor een been tussen de wal en schip klem kwam te zitten. Daarbij werd de voet van het slachtoffer van het been gescheiden. Een gewaarschuwde ambulance bracht het slachtoffer over naar het MCL. De brandweer heeft met een ploeg van vijf duikers in het kanaal nog zonder resultaat naar het lichaamsdeel gezocht.

Bolsward: fietsster ten val
De politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Eekwerdlaan. Een 12-jarig meisje uit Bolsward was daar met haar fiets in een hoeveelheid bladeren uitgegleden en ten val gekomen. Ze werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht.

Broek: snelheidsovertreding, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige man uit Bolsward. Op de Tramwei passeerde de automobilist een snelheidscontrole met 149 km/u. Ter plaatse mag 80 km/u gereden worden. Met deze overschrijding van 69 km/u is zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Oudega: brand in woning
De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een woning aan de Breksdyk. Uit de woning was een behoorlijke rookontwikkeling ontstaan waarop omwonenden de brandweer hebben gealarmeerd. In de woning waren op dat moment geen mensen aanwezig. Vermoedelijk is de brand op de benedenverdieping ontstaan in een ruimte waar ook huishoudelijke apparaten als een wasmachine staan.

Wolvega: jongetje ten val
De politie heeft donderdagmiddag een ongeval afgehandeld op de De Venne. Een 10-jarige jongetje uit Wolvega was daarbij ten val gekomen en met zijn voet onder het wiel van zijn fiets terechtgekomen. Met letsel aan zijn rug is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Dokkum: brand in AZC
De politie heeft donderdagavond geassisteerd bij de afhandeling van een brand in het asielzoekerscentrum aan de Parklaan. In een woning van het complex was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Direct werden alle bewoners van de aanliggende woningen geëvacueerd. Twee woonruimtes zijn door de brand onbewoonbaar geworden. Voor de 36 andere bewoners wordt tijdelijk onderdak geboden op een locatie elders. De technische recherche onderzoekt de mogelijk oorzaak van de brand.

Kornwerderzand en Breezanddijk: snelheidsovertreders
De politie heeft donderdagmiddag twee keer het rijbewijs ingevorderd omdat er op de A7 de maximum snelheid werd overschreden. Een 33-jarige man uit Amersfoort passeerde een snelheidscontrole, nabij Kornwerderzand met 126 km/u waar 70 km/u is toegestaan. Een 21-jarige Amsterdammer reed, nabij Breezanddijk, 177 km/u waar 120 km/u is toegestaan. Van beide heren werd het rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Warten: brand op vaartuig
De politie heeft donderdagavond geassisteerd bij de afhandeling van een brand op een boot in de jachthaven aan de Butenstreek. Door nog onbekende oorzaak was daar op een pleziervaartuig brand ontstaan. De eigenaar, 61-jarige man uit Warten, was met een 57-jarige dorpsgenoot al begonnen met het blussen van het vuur. De twee mensen zijn direct van de boot gehaald zodat de brandweer het blussen kon overnemen. De 61-jarige man had bij het blussen diverse brandwonden opgelopen en is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Zijn dorpsgenoot had geen letstel. Na een uur blussen kon het sein brandmeester worden gegeven. Door de brand zijn vier naastgelegen boten verbrand. De technische recherche onderzoekt de mogelijke oorzaak van de brand.

Terherne: uitslaande brand in caravan
Bij een brand in een stacaravan op een camping aan de Jongebuorren is in de nacht van donderdag op vrijdag een nog onbekende persoon om het leven gekomen. Omstreeks 01.30 uur kreeg de brandweer melding van een uitslaande brand. Door de hitte en rookontwikkeling was het eerst moeilijk de caravan te benaderen. Na enige tijd werd er in de caravan een levenloos lichaam aangetroffen. Door de brandweer is het vuur verder geblust. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De technische recherche onderzoekt de mogelijke oorzaak van de brand.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan