Politieberichten van vrijdag 28 mei.

Rijden onder invloed
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag 27 mei op vrijdag 28 mei rond 00.30 uur een 53-jarige bestuurster van een snorfiets aangehouden voor van het rijden onder invloed van alcohol. Surveilleerden agenten zagen de vrouw rijden op de Groningerstraatweg. De agenten besloten, in het kader van de Wegenverkeers wetgeving, om de snorfietser controleren. Aangezien de verdenking bestond dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde, is zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies zij 465 ug/l, goed voor een proces-verbaal.

Rijbewijs ingevorderd na te hoge snelheid
IDAERD – de politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige bestuurder uit Arum. Donderdag rond 20.00 uur werden surveillerende agenten in onopvallende politieauto, op de A-32 met hoge snelheid ingehaald door de Arumer. De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de verdachte 171 kilometer per uur reed waar 120 kilometer toe is gestaan. De bestuurder is staande gehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vijf supporters van Heerenveen aangehouden
HEERENVEEN – De politie heeft in een onderzoek naar openlijke geweldpleging tegen personen vijf supporters van sc Heerenveen aangehouden. Op zaterdag 20 februari 2010 speelde de club in Waalwijk tegen RKC. Voor de wedstrijd kwam het in het centrum van Waalwijk tot een confrontatie tussen beide supportersgroepen. Door de politie van Waalwijk werd geen onderzoek ingesteld. De officier van justitie in Leeuwarden was echter van mening dat er onderzoek diende te komen naar de rol van een aantal supporters van sc Heerenveen. Tijdens het onderzoek werden een 19-jarige inwoner van Opende, een 20-jarige inwoner van Steenwijk, een 23-jarige inwoner van Sneek, een 26-jarige inwoner van Oosterwolde en een 31-jarige inwoner van Kootstertille aangehouden. Na verhoor werd er tegen de vijf proces-verbaal opgemaakt voor openlijk geweldpleging tegen personen.

112-dag in Oosterwolde
OOSTERWOLDE – Morgen, zaterdag 29 mei, organiseren de Friese hulpdiensten een grote 112-dag in Oosterwolde. Van 10.00 uur tot 16.00 uur vinden er tal van demonstraties plaats op het sportcomplex van vv Griffioen en vv DIO. Ook de politie Fryslân levert een bijdrage aan deze dag. Kijk voor meer informatie op [url=http://www.hartvoorooststellingwerf.nl]www.hartvoorooststellingwerf.nl[/url]

Twee schilders gewond na val van steiger
MORRA – De politie heeft donderdagochtend het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval achter een woning aan de Tsjerkestrjitte. Een 60-jarige inwoner van Ferwert was samen met een 52-jarige inwoner van Burdaard bezig met schilderwerkzaamheden. De twee stonden op vier meter hoogte op een steiger. De 60-jarige schilder kreeg plotseling last van zijn arm en borst en viel naar beneden. In zijn val sleurde hij de 52-jarige mee. Beide mannen raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis..

Politie waarschuwt voor ‘stratenmakers’
LEEUWARDEN – Bij de politie hebben zich de afgelopen periode weer diverse mensen gemeld die te maken hebben gehad met Engels sprekende stratenmakers. De mannen trekken door de provincie en bellen bij willekeurige mensen aan om hun diensten als stratenmaker en/of tuinier aan te bieden. Achteraf blijkt de rekening van de werkzaamheden vaak hoger te zijn dan van te voren is afgesproken. De politie waarschuwt dan ook voor deze ‘stratenmakers’ en adviseert niet met hen in zee te gaan.

Man aangehouden voor wildplassen
Drachten – De politie heeft een 27- jarige inwoner van Drachten aangehouden na wildplassen. Een surveillerende agent zag donderdag rond middernacht dat de man stond te plassen op het Eibertsbek. Toen de agent hem hier op aansprak en de Drachtster wilde bekeuren wenste deze hier niet aan mee te werken. Nadat zijn vriendin, een 37-jarige vrouw uit Drachten, zich er ook mee ging bemoeien, werd de verdachte kwaad en kwam met gebalde vuisten op de agent af. Hij hield de man aan maar deze verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De agent moest peperspray gebruiken om de Drachtster onder bedwang te krijgen en te boeien. Tijdens het boeien werd de agent aangevallen door de 37-jarige vrouw en een 54-jarige vrouw uit Drachten die ook bij dit incident aanwezig was. Tijdens de worsteling wist de geboeide verdachte te vluchten. De beide vrouwen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een zoektocht naar de gevluchte verdachte leverde niets op maar later die nacht meldde de man zich nog aan het politiebureau. Tegen al de drie verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na te hoge snelheid
BROEK – De politie heeft donderdag rond 18.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige, beginnend, bestuurder uit Sneek. Agenten kwamen de man tegen op de Tramwei terwijl hij met hoge snelheid richting Joure reed. De agenten hebben de achtervolging ingezet waarbij een snelheid van 139 kilometer werd gemeten waar 80 kilometer per uur toe is gestaan. De bestuurder is door de agenten staande gehouden. Tijdens de controle bleek dat twee banden van de auto glad waren en dat de APK verlopen was. Tegen de Sneker is proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan

})