Fryslân, 28-08-2009 • Politieberichten van donderdag 27 augustus 07:00 tot vrijdag 28augustus 07:00 uur.

Leeuwarden: identiteit van vier relschoppers bekend
De politie heeft de identiteit van vier relschoppers definitief kunnen vaststellen. Woensdag werden op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] 21 foto’s geplaatst van personen die betrokken waren bij de rellen na afloop van de wedstrijd sc Cambuur – Roda JC. De site trok de afgelopen dagen zo’n 10.000 bezoekers en ook de twitter van Dader Gezocht werd veelvuldig bezocht. Bij de politie zijn nu ruim 40 tips binnen gekomen, waarbij meerdere keren dezelfde namen werden genoemd. Al deze tips worden door het rechercheteam nagetrokken. Inmiddels heeft het team van vier relschoppers de identiteit vastgesteld. De foto’s van deze personen zijn dan ook van [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] verwijderd. Mocht u één van de personen op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] (her)kennen? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Drachten: politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfspand aan deJanssenlaan. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden een geldbedrag en een grote hoeveelheid wasmuntjes weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 35-jarige inwoner van Eastermar aangifte.

Broeksterwâld: politie neemt auto in beslag
De politie heeft donderdagmiddag op de Broekpollen de auto van een 47-jarige automobilist uit de gemeente Dantumadiel in beslag genomen. De bestuurder viel op omdat één van zijn achterlichten kapot was. Na een stopteken volgende er een controle. Het kenteken bleek geschorst te zijn, de auto was niet verzekerd en de APK was verlopen. Daarnaast bleek dat de 47-jarige man een volledige rijontzegging had. De agenten besloten dan ook om zijn auto in beslag te nemen en de automobilist aan te houden. Omdat er een vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de bestuurder 725 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Heerenveen: politie onderzoekt inbraak in auto
De politie onderzoekt een inbraak in een geparkeerde auto in de Aureliastraat. Donderdagavond werd één van de autoruiten geforceerd. Vervolgens werd de auto doorzocht, waarbij een groot geldbedrag werd weggenomen. Een 23-jarige man (woonplaats onbekend) deed aangifte. De politie heeft de auto voor sporenonderzoek laten wegslepen.

Wâlterswâld: automobilist raakt punt van rijbewijs kwijt
De politie heeft donderdagavond na aanleiding van klachten gecontroleerd op de Doniaweg in Damwâld en de Voorweg in Wâlterswâld. Daarbij kregen vijf automobilisten een bekeuring voor een te hoge snelheid. Eén van hen, een 20-jarige beginnende bestuurder uit Driezum, maakte het wel heel bont. De bestuurder reed met meer dan 90 kilometer per uur door de bebouwde kom. Het werd al donker en er waren meerdere fietser op de weg. Na een stopteken volgde er een gesprek met de man. Hij kreeg een forse bekeuring en daarnaast raakte hij een punt van zijn rijbewijs kwijt. De politie gaat de komende periode vaker in deze straten controleren.

Heerenveen: politie houdt twee voetbalsupporters aan
De politie heeft voor aanvang van de wedstrijd sc Heerenveen – PAOK in het centrum twee voetbalsupporters aangehouden. Op het Gashoudersplein werd een 20-jarige inwoner van Jirnsum aangehouden. Ondanks diverse verzoeken van de agenten om door te lopen, bleef de man staan. Hij werd dan ook aangehouden. Niet veel later werd in de Van Kleffenslaan een 19-jarige inwoner van Westerland aangehouden. Hij had een voorwerp richting de Mobiele Eenheid gegooid. Een grote groep supporters ging zich met de aanhouding bemoeien. De Mobiele Eenheid heeft de groep weggedreven, waarbij gebruik werd gemaakt van de wapenstok. Ondanks de aanwezigheid van vele PAOK-supporters deden er zich in het centrum verder geen incidenten voor.

Tijdens de wedstrijd bleef het rustig in het stadion. Na afloop moest de Mobiele Eenheid nog één keer in actie komen. Een groepje Griekse supporters klom over de afscheiding van het uitvak. Beveiligingsmedewerkers en stewards probeerden de Grieken terug in het vak te krijgen. Daarbij werden ze geassisteerd door de leden van de Mobiele Eenheid. Na zo’n tien minuten keerde de rust terug.

Vieland: fietsster gewond na val
De politie heeft donderdagavond laat op het Vuurboetsplein een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 56-jarige fietsster uit Heerenveen gewond raakte. De vrouw had nabij de vuurtoren een openluchtfilm gekeken en was op weg naar de camping. Door nog onbekende oorzaak kwam ze met haar fiets ten val. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en vervolgens per ambulance overgebracht naar de huisarts op het eiland. Die besloot om de vrouw per SAR-helikopter van de Luchtmacht te laten overvliegen naar een ziekenhuis op de vaste wal. Het slachtoffer heeft vermoedelijk een zware hersenschudding.

Terschelling: politie houdt insluiper aan
De politie heeft donderdagavond op West-Terschelling een 47-jarige inwoner van Madrid aangehouden op verdenking van insluiping. Een politieman zag in zijn vrije tijd dat de 47-jarige een woning aan de Burgemeester Reedekerstraat binnen ging. De agent sprak de bewoonster aan en ze ging vervolgens samen naar de woonkamer. Daar stond de 47-jarige en in gebrekkig Engels vertelde de Spanjaard dat hij op zoek was naar een hotel. Eenmaal buiten zag de man kans om er vandoor te gaan. Na een korte zoektocht kon hij elders op West worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: politie houdt verdachten aan voor diefstal en heling
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de Oude Doelesteeg een 38-jarige inwoner van Leeuwarden en een 20-jarige inwoner van Slootdorp aangehouden. De medewerkers van Cameratoezicht hadden gezien dat de 38-jarige Leeuwarder een fiets aan de 20-jarige had verkocht. Omdat men vermoedde dat de fiets van diefstal afkomstig was, werd de politie gewaarschuwd. De agenten spraken de Leeuwarder aan. Hij bekende al snel dat hij de fiets had gestolen en daarna voor een klein bedrag had verkocht. De 38-jarige werd aangehouden op verdenking van diefstal. De 20-jarige koper werd aangehouden op verdenking van heling. De twee werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De fiets werd in beslag genomen.

Leeuwarden: bezit harddrugs
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Willemskade twee inwoners van Leeuwarden van 31 en 34 jaar een bekeuring gegeven voor het gebruiken van harddrugs. Surveillerende agenten zagen de twee in een portiek wit poeder snuiven. Het duo werd aangesproken en vervolgens op basis van de Opiumwet gefouilleerd. Bij de 34-jarige Leeuwarder vonden de agenten vier wikkels met daarin wit poeder. De drugs werd in beslag genomen. Beide mannen kregen een bekeuring voor het gebruiken en het in bezit hebben van verdovende middelen. De 34-jarige kreeg ook nog een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren.

Harlingen: politie houdt twee verdachten aan
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in het centrum van de stad twee inwoner van Harlingen van 20 en 25 jaar aangehouden. Surveillerende agenten kregen een melding dat er vechtpartij gaande was in de Voorstraat. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten dat de 20-jarige Harlinger een ruit van een restaurant vernielde. De man werd dan ook aangehouden. Diverse omstanders bemoeiden zich met de aanhouding. Ondanks verzoeken om te vertrekken, weigerde de 25-jarige Harlinger dit. Hij werd dan ook aangehouden. De twee werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan