Fryslân, 27-11-2009 • Politieberichten van donderdag 26 november 07:00 uur tot vrijdag 27 november 07:00 uur.

Wolvega: politie houdt benzinedief aan
De politie heeft twee diefstallen van brandstof opgelost door een 39-jarige inwoner van Wolvega op heterdaad aan te houden. De man tankte dinsdagmiddag brandstof voor zijn auto bij een tankstation aan de Oranje Nassaulaan in Heerenveen. Hij betaalde niet en vertrok vervolgens. Het personeel belde direct 1-1-2 en gaf een goed signalement van de man en het kenteken van de betreffende auto door. Hoveniers, die de omgeving werkzaam waren, hadden van een agent informatie gekregen en het verzoek gekregen om mee uit te kijken de betrokken auto. Toen deze even later bij hen langs reed, waarschuwden zij direct de politie. Vervolgens kon de agent de man bij zijn woning aanhouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. Daar bekende hij nog een diefstal van brandstof welke hij een week eerder had gepleegd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Haule: politie zoekt getuigen en bestuurder van auto bij aanrijding.
De politie is op zoek naar een automobilist die betrokken is geweest bij een aanrijding die donderdagmorgen rond 07.00 uur plaatsvond op de splitsing Haulerdiek/Zwettedijk.Daarbij raakten een 38-jarige inwoner van Opeinde en een 20-jarige inwoner van Veenhuizen gewond. De oorzaak van de aanrijding was, dat de onbekend gebleven automobilist, die vanaf de Haulerdiek kwam aanrijden, plotseling de Zwettediek op reed. De 20-jarige bestuurder die uit de richting van Veenhuizen kwam, moest om een aanrijding te voorkomen, naar links uit te wijken. Daarbij botste hij frontaal op de 38-jarige automobilist die uit tegenover gestelde de richting kwam. De andere auto is vervolgens doorgereden. De 20-jarige bestuurder is per ambulance met borstklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De politie wil graag in contact met getuigen komen en met de bestuurder van de onbekende auto. Zij kunnen via 0900-8844 met de politie bellen. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Heerenveen: politie lost inbraak in woning op
De politie heeft met de aanhouding van twee inwoners uit Almelo van 29 en 41 jaar een inbraak in een woning aan de Wederik in Heerenveen opgelost. De 49-jarige man zit momenteel vast.

In de nacht van dinsdag 10 november op woensdag 11 november werd ingebroken in een woning aan de Wederik. Men kwam binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden enkele goederen weggenomen. Daarnaast werden de gaspitten van het kooktoestel open gezet. Ook de oven, waarvan de deur openstond, werd in de hoogste stand aangezet. Een buurman ontdekte woensdagochtend de inbraak en waarschuwde de politie. Eenmaal aangekomen bij de woning roken de agenten een sterke gaslucht. De brandweer werd gewaarschuwd. Het gas werd uitgezet en de woning geventileerd. Nadat het gevaar was geweken begon de technische recherche met een sporenonderzoek. Tevens spraken rechercheurs met de bewoonster en enkele getuigen. Op basis van het sporenonderzoek en verklaringen van getuigen konden op 13 en 14 november 2009 de twee inwoners van Almelo worden aangehouden. Eén van hen zit nog vast. De aanleiding om in te breken ligt in de relationele sfeer.

Heerenveen: politie houdt drie verdachten aan voor inbraak in garagebedrijf
De politie heeft in het onderzoek naar een inbraak in een garagebedrijf aan de Skrynmakker drie inwoner van Tilburg van 19, 20 en 39 jaar aangehouden. De drie werden herkend nadat de beelden van een bewakingscamera te zien waren op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] en in Opsporing Verzocht. De mannen zitten vast.

Inbraak in garagebedrijf
In de nacht van zaterdag 15 november 2008 op zondag 16 november 2008 betrapte een beveiligingsmedewerker de inbrekers. Direct werd via 1-1-2 de politie gewaarschuwd . De daders werden niet meer aangetroffen.

Beelden inbrekers op Internet en tv
Een beveiligingscamera van het garagebedrijf registreerde de inbrekers. De beelden zijn in handen van politie gesteld. De foto’s zijn opwww.dadergezocht.nl geplaatst en in juli 2009 waren ze te zien in het tv-programma Opsporing Verzocht. Bij de politie kwamen meerdere tips binnen over de mogelijke identiteit van de inbrekers.

Onderzoek naar inbrekers
Naar aanleiding van de tips startte de politie een onderzoek om de identiteit en de woonplaats van de mannen te achterhalen. Dit heeft geresulteerd in de aanhouding van het trio uit Tilburg.De mannen zitten momenteel vast.

Leeuwarden: politie handelt aanrijding fietsers af
De politie heeft een aanrijding tussen twee fietssters, een 42 en een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden, afgehandeld. Daarbij raakte de 42-jarige vrouw aan haar been gewond. De aanrijding vond donderdagmiddag op de Voorstreek plaats doordat er door één van de beide fietsers geen voorrang werd verleend. De 42-jarige vrouw kon ter plaatse door het ambulance personeel aan haar verwondingen worden geholpen en kon vervolgens huiswaarts keren.

Drachten: politie houdt dief aan
De politie heeft donderdag middag een 14-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van heling/diefstal van geld, een mobiele telefoon en een I-pod. De diefstal van de goederen uit kleding vond donderdagmiddag plaats in een school aan de Splitting. Getuigen hadden de jongen zich verdacht zien ophouden bij kleding van mede leerlingen. Toen meerdere leerlingen eigendommen misten, werd de politie gewaarschuwd die een onderzoek instelde. In de locker van de verdachte van de verdachte werden de gestolen goederen aangetroffen. Toen zij de jongen wilden aanhouden, meende hij de agenten te moeten beledigen en probeerde hij een agent te schoppen. Vervolgens ging hij er vandoor maar kon even later in de school worden aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie houdt verlichtingscontrole
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een fietsverlichtingscontrole gehouden. De controle vond plaats in het centrum van Leeuwarden. Hier werden 42 bekeuringen uitgedeeld. Zonder verlichting fietsen in combinatie met donkere kleding, levert gevaar op voor jezelf en mede weggebruikers. Met andere woorden: “Laat je zien en doe je verlichting aan.”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan