Fryslân, 27-03-2009 • Politieberichten van donderdag 26 maart van 07:00 uur tot vrijdag 27 maart 07:00 uur

Blesdijke: snelheidscontrole Markeweg
De politie heeft donderdagmorgen tussen 07:30 uur en 09:00 uur een snelheidcontrole gehouden op de Markeweg. Er werden 50 voertuigen gecontroleerd waarvan 10 automobilisten te snel reden. De hoogste snelheid die werd gemeten was 86 kilometer, daar waar 50 kilometer is toegestaan. De Markeweg is een klachtlocatie met betrekking tot de overschrijding van de maximum snelheid.

Noordwolde: poging oplichting door internetbedrijf
De politie onderzoekt een poging tot oplichting. Een 39-jarige ondernemer uit Noordwolde werd onlangs gebeld. Volgens de beller zou zijn bedrijf een jaar lang gratis hebben geadverteerd op de internetsite van “Media Source Nederland “(MSN). De ondernemer kreeg de vraag of hij nog een jaar lang gebruik wilde maken van MSN, terwijl hij van de plaatsing niets afwist. Toen de 39-jarige aangever hier niet op in ging, werd hem dagen later een dikke rekening gepresenteerd. Hij kreeg tevens het verzoek om deze zo spoedig mogelijk te betalen. De politie wil graag in contact komen met bedrijven die ook te maken hebben gehad met deze oplichtingpraktijken van MSN. Zij kunnen kontact opnemen met de politie 0900-8844.

Bolsward: controle kinderzitjes
De politie heeft in februari en maart op diverse locaties in en rondom Bolsward gecontroleerd op het juiste gebruik van kinderzitjes in auto’s. De afgelopen periode werden 130 automobilisten gecontroleerd of zij hun kinderen op de juiste wijze vervoerden. Tijdens de controle kregen 33 bestuurders een proces-verbaal. Kijk voor alle informatie over het veilig vervoeren van kinderen in auto’s op [url=http://www.kinderzitjes.nl]www.kinderzitjes.nl[/url].

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor handel in drugs
De politie heeft donderdagmiddag op de Weaze een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Surveillerende agenten zagen dat de 26-jarige door diverse potentiële kopers werd benaderd. Toen de Leeuwarder daadwerkelijk iets overhandigde werd hij aangehouden. Tijdens zijn aanhouding liet hij drie bolletjes met daarin vermoedelijk drugs vallen. Tijdens de fouillering van de verdachte vonden de agenten nog vijf bolletjes in zijn broek. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: inbraak in auto, politie zoekt getuigen
De politie onderzoekt een inbraak in een auto die donderdagavond gepleegd werd. Uit de auto, die geparkeerd stond op het Europaplein, werd navigatieapparatuur werd weggenomen. De dader vernielde een ruit van de auto om de buit te pakken. Getuigen zagen een blanke jongeman tussen de 20 en 25-jaar oud in een lichtgekleurde jas, wegrennen in de richting van de Valeruisstraat.

Een 28-jarige inwoner van Ostrhauderfehn (DL) deed aangifte. Naar aanleiding van meerdere auto inbraken die momenteel plaatsvinden, vraagt de politie u om uit te kijken naar personen die zich verdacht bij auto’s op houden. Ons advies is ook om navigatiesystemen of andere kostbare voorwerpen niet in uw auto achter te laten. De politie wil graag in contact willen komen met mensen die meer gezien hebben betreffende bovengenoemde inbraak. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Burgum: diefstal van blauwe bromscooter FK203S
De politie onderzoekt een diefstal van een blauwe bromscooter van het merk SYM, type G5J, en voorzien van kenteken FK203S. De diefstal vond donderdagavond plaats tussen 19.15 uur en 22.30 uur op de Raadhuisweg aan de noordzijde van het gemeentehuis. Hij had zijn voertuig daar afgesloten geparkeerd. Toen hij zijn eigendom weer wilde ophalen, bleek deze te zijn gestolen. Een 48-jarige inwoner van Oudwoude deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in auto
De politie onderzoekt een inbraak in een auto, die donderdagavond werd gepleegd in de Leendert Sinnemastraat. De dader kon door een ruit te vernielen een navigatiesysteem uit de auto wegnemen. De 42-jarige eigenaar uit Stiens deed aangifte.

Rinsumageest: automobilist te snel, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 29-jarige inwoner van Dokkum ingevorderd. De automobilist reed met zijn auto op de Lauwerseewei 55 kilometer te snel. Naast de invordering van zijn rijbewijs, krijgt de man een proces-verbaal.

Leeuwarden: aanrijding, rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 33-jarige beginnend bestuurder uit Leeuwarden proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed van alcohol. De agenten zagen op de Nijlansdyk een voertuig staan welke bij een eenzijdige aanrijding betrokken was. Hierop stelden de agenten een onderzoek in en bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 495 ug/l blies. Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van 7 uren en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

112Fryslan

})