Politieberichten van donderdag 25 maart 07.00 uur tot vrijdag 26 maart 07.00 uur.

Vrouw gewond bij oversteken van weg
BURGWERD- De politie heeft donderdagmorgen een aanrijding met letsel afgehandeld die om 08.00 uur plaatsvond op de Hemert. Daar stak een 16-jarige inwoonster van Lollum zonder goed uit te kijken de weg over nadat zij haar fiets had gestald. Een 48-jarige automobiliste uit Witmarsum kon het slachtoffer niet meer ontwijken. De fietssterwerd met verwondingen aan haar been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Controle na klachten over negeren rode verkeerslicht
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagochtend op het Vrijheidsplein gecontroleerd op het negeren van het rode verkeerslicht. Meerdere automobilisten hadden de afgelopen periode bij de politie in Leeuwarden geklaagd over jongeren die door het rode verkeerslicht fietsten. Dit leverde een aantal gevaarlijke situaties op. Reden voor vijf agenten om donderdag van 07.30 uur tot 08.30 uur op het Vrijheidsplein te gaan controleren. In een uur tijd kregen zeven fietsers een bekeuring. De komende periode zal vaker worden gecontroleerd.

Man over boord
HEEG – De politie heeft donderdag geassisteerd bij een scheepsongeval. Rond 21.00 uur werd er een melding ontvangen dat er een man overboord gevallen was op het Heegermeer. De politie en brandweer zijn naar de boot gevaren en hebben de drenkeling, een 31-jarige inwoner uit Heeg, uit het water gehaald en overgebracht naar een haven aan het Butlân. De man was samen met zijn vriendin, een 43-jarige inwoonster uit Midsland, in een kleine open boot gaan varen op het Heegermeer. Tijdens de vaartocht was het slachtoffer overboord gevallen. Zijn partner kon hem niet aan boord krijgen en waarschuwde had via 1-1-2 de hulpdienst. Beiden werden met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Politie assisteert bij brand
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdag rond 22.30 uur de brandweer geassisteerd bij een brand aan de Slauerhofweg in Leeuwarden. Terplaatse bleek dat er in een openstaande loods op twee plaatsen brand was gesticht. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie wil graag in contact komen getuigen die op of rond het genoemde tijdstip iets gezien hebben bij het oude Philips gebouw. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie handelt aanrijding met letsel af
DE WESTEREEN – De politie heeft donderdag rond 15.00 geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Yndustriewei. Een 65- inwoonster uit Kollumerzwaag was daar betrokken bij een aanrijding tussen twee auto’s. Het slachtoffer had last van haar nek en borst en is met de ambulance overbracht naar de Sionsberg in Dokkum.

Rijbewijs ingevorderd na te hoge snelheid
SNEEK – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 37- jarige inwoner uit Wapenveld. Op de N7 (Stadsrondweg-Zuid) hield de politie op donderdag rond 20.00 uur een snelheidscontrole met de lasergun. De Wapenvelder reed met een snelheid van 140 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur toe is gestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting in woning
DRACHTEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een brand die maandag j.l. ontstaan was in een woning aan de Kievitstraat. Uit het onderzoek van de technische recherche bleek dat de brand aangestoken was. Door de politie werd een 50-jarige inwoner uit Drachten aangehouden op verdenking van deze brandstichting. De man bleek de bestuurder van de auto te zijn die de doorgang van de brandweerauto blokkeerde en hiermee de bluswerkzaamheden trachtte te verhinderen. De Drachtster wordt vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over de brandstichting of die gezien hebben dat de doorgang van de brandweerauto geblokkeerd werd. Ook wil de politie graag in contact komen met de mannen die, voordat de hulpdiensten arriveerden, vóór de woning stonden. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

112Fryslan