Fryslân, 26-06-2009 • Politieberichten van donderdag 25 juni 07:00 tot vrijdag 26 juni 07:00

Sneek: diefstal snorfiets
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een blauw/zwarte Tomos snorfiets met het kenteken 94-FGS-5. De snorfiets werd donderdagochtend gestolen vanaf het Oud Kerkhof. De 20-jarige eigenaar uit Sneek deed aangifte.

Mildam: aanrijding letsel
De politie heeft donderdagochtend een ongeval op de afrit van de rijksweg A32 onderzocht, waarbij een 42-jarige man uit Mildam gewond raakte. Een 62-jarige automobilist uit Gorredijk zag te laat dat er drie auto’s stilstonden op de afrit en kon niet tijdig remmen. Hierdoor ontstond een kop/staart botsing. De bestuurder uit Mildam werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De overige bestuurders bleven ongedeerd.

Heerenveen: politie waarschuwt voor zakkenrollers
De politie onderzoekt een geval van zakkenrollerij die donderdagmorgen op de Dracht tussen 09:00 en 12.00 plaatsvond. Daar werd de portemonnee met inhoud van een 35-jarige inwoner van Gorredijk gestolen. De eigenaar deed aangifte. De laatste weken vinden zowel in Sneek, Heerenveen en Drachten diverse diefstallen van portemonnees plaats door zakkenrollerij. De politie vraagt u om oplettend te zijn.

Raerd: rijden onder invloed alcohol rijbewijs kwijt
De politie heeft vrijdagmorgen op de Snitserdijk het rijbewijs van een 36-jarige inwoner van Reduzum ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen dat de man in zijn auto reed en vervolgens even stopte om te plassen. Toen zij de man aanspraken roken zij dat hij alcohol had gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 680 ug/l blies. Naast een rijverbod van 8 uur werd er tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Kelvinstraat die donderdagvond rond 21:30 plaatsvond. De dader(s) kwamen het bedrijf binnen door een deur te forceren. Uit het bedrijf werden accuboormachines en een aantal nieuwe schroevendraaiers buit gemaakt. Een 44-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Littenseradiel: daginbraken in woningen
De politie onderzoekt twee woninginbraken die donderdag overdag plaatsvonden in twee dorpen. In een woning aan de Itingewei in Itens werd een gereedschapkoffer en een spelcomputer weggenomen. De eigenaar, een 40 jarige inwoner van Hitzum deed aangifte.

Diezelfde dag werd in een woning aan de Hegedyk in Lytsewierrum, sieraden en gereedschap weggenomen Een 30-jarige bewoner deed aangifte. In beide gevallen kwam de dader binnen door een raam te forceren.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Kloosterhof. Donderdagavond kwam men de woning binnen via een raam. Uit de woning werd een laptop, een ipod en een videocamera weggenomen. De 25-jarige bewoner deed aangifte.

Sneek: brand in woning
De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een brand in een woning aan de Pieter Sikkesstraat. Rond 12:06 brak hier brand uit, vermoedelijk door kortsluiting in de koelkast. De politie ontruimde uit voorzorg de omliggende woningen. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woningen.

Leeuwarden: diefstal personenauto
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een rode Renault 19 met het kenteken FF-PL-95. De auto werd donderdag gestolen vanaf de Johan Willem Frisostraat. De 76-jarige eigenares deed aangifte.

Raerd: inbraak woning
De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Poppenwiersterdijk. Daar is men donderdag overdag vermoedelijk door een openstaand raam binnen gekomen, waarna onder andere sierraden, een laptop, een navigatiesysteem en een camera werden weggenomen. De 51-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Leeuwarden: fietscontroles
De politie heeft donderdagavond op twee locaties fietscontroles uitgevoerd. Op de kruising Oostergoweg met de Huizumerlaan werd gecontroleerd op rood licht. Veertien fietsers kregen hiervoor een proces-verbaal. Bij de Vrouwenpoortsbrug controleerden de agent op het fietsen op de stoep en het fietsen tegen de richting in. Vier mensen kregen een proces-verbaal omdat ze op de stoep fietsten en negen mensen kregen een proces-verbaal voor het fietsen tegen de richting in.

112Fryslan

})