Fryslân, 25-09-2009 • Politieberichten van donderdag 24 september 07.00 uur t/m vrijdag 25 september 07.00 uur.

Hindeloopen: fietsster gewond na eenzijdige aanrijding
De politie heeft donderdagmiddag op de Nieuwstad een aanrijding afgehandeld waarbij een 49-jarige fietsster uit Duitsland gewond raakte. De vrouw fietste van een brug af waarbij ze vermoedelijk te hard remde. Hierdoor sloeg ze met haar fiets over de kop. De vrouw is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Stiens: voetganger gewond na aanrijding
De politie heeft donderdagmiddag op de Nije Poarte een aanrijding afgehandeld waarbij een 85-jarige vrouw uit Stiens gewond raakte. De vrouw liep op de rijbaan toen een 48-jarige fietsster uit Stiens haar achterop kwam. De fietsster zag de voetgangster over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De 85-jarige kwam door de aanrijding ten val. Zij is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Hemelum: voetganger gewond na aanrijding met fietser
De politie heeft donderdagavond een aanrijding afgehandeld op de Flinkeboskje. Daarbij raakte een 39-jarige inwoner van Koudum gewond. Door nog onbekende oorzaak werd de voetganger door een fietser (leeftijd en woonplaats onbekend) aangereden. Het slachtoffer is met schouder en rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Heerenveen: politie waarschuwt voor zakkenrollers
De politie stelt een onderzoek in naar twee gevallen van zakkenrollerij die donderdagmiddag plaatsvonden in de Sieverstraat en De Passage. Daarbij werden de portemonnees van een 74- en een 85-jarige inwoonster van Heerenveen uit hun tassen weggenomen. Beide slachtoffers deden aangifte.

Joure: politie houdt man aan voor niet voldoen aan bevel of vordering
De politie heeft donderdagavond een 16-jarige inwoner van Schasterbrug op de Sinnebuorren aangehouden. De man die zich vervelend gedroeg en ruzie maakte met andere mensen werd door de surveillerende agenten aangesproken op zijn gedrag. Toen de man door ging, werd er aan hem gevorderd te vertrekken. Toen hij daaraan niet voldeed werd hij aangehouden waarop hij zich tegen de aanhouding verzette. De man werd over gebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Drachten: politie houdt heler aan
De politie heeft donderdagavond in de Torenstraat een 31-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van het in zijn bezit hebben van een gestolen fiets. Agenten zagen de man op de fiets rijden en zagen dat het slot was doorgeknipt. Hierop gaven zij de man een stopteken waaraan hij voldeed. Omdat de man een onduidelijke verklaring gaf over de herkomst van fiets werd hij aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Boelenslaan: politie houdt drankrijder aan
De politie heeft donderdagavond een 40-jarige inwoner van Opende aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man in zijn brommobiel op de Langewyk rijden en besloten hem een stopteken te geven. Toen zij de man aanspraken rook hij naar alcohol. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 625 ug/l blies. Omdat de verdachte een bekende van de politie was op het gebied van het rijden onder invloed, werd besloten om zijn brommobiel in beslag te nemen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Leeuwarden: politie houdt twee winkeldievegges aan
De politie heeft donderdagavond bij een winkel aan de Nieuwstad twee inwoonsters van Hempens van 16 en 13 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een winkeldiefstal. De meisjes bezochten eerst een winkel aan de Schrans waar zij sportkleding wegnamen. In een winkelbedrijf aan de Nieuwestad werden de dames betrapt op het stelen van lingerie. Beide dames werden overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. De eigenaren deden aangifte van de diefstal.

Burgum: politie houdt verkeerscontrole
De politie heeft donderdagmiddag op de Oude Commissieweg een verkeerscontrole gehouden waarbij in totaal 73 voertuigen werden gecontroleerd. 13 automobilisten kregen een proces-verbaal voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het mobiel telefoneren, technische gebreken aan het voertuig en voor de niet leesbaarheid van het kenteken.

Heerenveen: politie onderzoekt diefstal autoradio
De politie onderzoekt een inbraak in een auto die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvond op de Stadionweg. Toen de eigenaar bij zijn auto kwam, zag hij dat de autoradio was weggenomen. Een 20-jarige inwoner van Wolvega deed aangifte.

Gorredijk: politie houdt fietsheler aan
De politie heeft donderdagavond op de Nijewei een 16-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden voor het in zijn bezit hebben van een gestolen fiets. Agenten zagen de man op een fiets rijden waarvan het slot was verwijderd. Uit onderzoek bleek dat de fiets gestolen was. De man is vervolgens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en de fiets werd in beslaggenomen.

Leeuwarden: wildplassers beboet
De politie heeft vrijdagochtend twee mannen, een 20-jarige inwoner van Groningen en een andere man (leeftijd en woonplaats onbekend) op de Pijp proces-verbaal gegeven van het urineren tegen een politeiauto. De agenten kregen een tip van cameratoezicht dat de twee tegen de auto stonden de plassen. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij het duo bij de auto vandaan wilden lopen waarna zij de mannen aanspraken. Zij moesten ter plaatse de auto schoonmaken onder aanwezigheid van het toegestroomde publiek. Daarna kregen de beide mannen de bekeuring overhandigd.

Heerenveen: brandweer blust containerbrand
De politie heeft de brandweer geassisteerd bij een containerbrand op de Vleesmarkt. Agenten kregen een melding dat een brand was gesticht achter een horecabedrijf waarna zij een onderzoek instelden. Zij zagen dat een container gevaarlijk in brand stond tegen de achterzijde van het bedrijf waarna zij de containers hebben weggetrokken. Er werd niemand aangehouden.

Wolvega: politie vordert rijbewijs van drankrijder in
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs van een 43-jarige inwoner van Wolvega ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol reed. Agenten zagen de man in de Van Beardtstraat in zijn auto rijden waarna zij hem een stopteken gaven. Toen zij de man aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 625 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en naast de invordering van het rijbewijs, kreeg hij een nog rijverbod van 7 uur.

Joure: vrouw valt van fiets
De politie heeft een eenzijdig ongeval op de Geert Knolweg afgehandeld die donderdagavond plaatsvond. De vrouw, een 40-jarige inwoonster van Joure, die achterop een fiets zat viel door nog onbekende oorzaak met haar hoofd op het wegdek. De vrouw is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Joure: politie zoekt eigenaar van fiets
De politie zou graag in contact willen komen met de eigenaar van een paarse Gazelle herenfiets, type orange, die donderdagavond op de E.A. Borgerstraat door een 25-jarige inwoner van Joure werd gestolen. Agenten zagen een man op de fiets rijden en bij het zien van de politie stapte hij van de fiets af en gooide deze in het struikgewas. Toen zij de man aanspraken en de fiets controleerden, bleek deze te zijn gestolen. De man werd overgebracht naar het politie waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Joure: aanrijding met letsel
De politie heeft een aanrijding afgehandeld die donderdagmiddag plaatsvond op de Firmawei. Een 40-jarige inwoner van Oldeholtpade, bestuurder van een vrachtwagen, die uit de richting van het centrum van Joure reed en rechtsaf sloeg, gaf geen voorrang aan twee 16-jarige inwoonsters van Heerenveen die op hun bromscooter op het fietspad reden. Daarbij botsten het tweetal tegen de vrachtwagen waarna zij op straat vielen. Beide bestuurster raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Dokkum: politie zoekt getuigen van diefstal
De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal uit een woning aan de Dongeradyk, die donderdagmiddag om 12:34 uur plaatsvond. De aangeefster, een 76-jarige inwoonster van Dokkum die in haar woning zat, zag twee vrouwen in de deuropening van haar slaapkamer staan. Toen zij dit niet vertrouwde en een onderzoek instelde, zag zij dat al haar sierraden welke op de toilettafel lagen weg waren. De vrouwen die inmiddels waren weggevlucht, stapten volgens een 23-jarige getuige uit Broeksterwoude, op de Kobbe/Houtduif, ter hoogte van de supermarkt in een auto waarna zij snel wegreden. De politie wil graag in contact komen met getuigen die de beide vrouwen hebben gezien in de omgeving van de diefstal. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Of wanneer anoniem wensen te blijven, kunnen zij contact opnemen met meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan