Politieberichten van vrijdag 24 augustus

Rijbewijs kwijt na (snelheid)overtreding

BOORNZWAAG- De politie heeft donderdagmiddag rond 17.30 uur op de A7 het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Sneek ingevorderd. Agenten zagen de automobilist over de Jousterweg rijden waarbij hij diverse overtredingen pleegde, waaronder het te weinig afstand houden, kleven en geen richting aangeven. Toen hij eenmaal op de A7 in de richting van Sneek reed, meende hij het gaspedaal goed in te moeten drukken. Daarbij werden snelheden geregistreerd van 175 kilometer per uur, daar waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser gewond

SNEEK- De politie heeft donderdagavond op de Schwartzenberghstraat een aanrijding tussen een snorfietser en een personenauto afgehandeld. Een 67-jarige snorfietsster uit Sneek kreeg op de kruising van de Napjusstraat met de Schwartzenberghstraat geen voorrang van een auto, bestuurd werd door een 48-jarige plaatsgenoot. De vrouw kwam met haar snorfiets ten val en liep daarbij letsel in haar gezicht en een hoofdwond op. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Rijden onder invloed en verboden wapen bezit

LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagavond om 20.00 uur op het Cambuurplein een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol op zijn bromfiets te hebben gereden. Bovendien reed hij zonder geldig rijbewijs en helm en was hij in het bezit van een nepvuurwapen. Agenten zagen de man zonder helm op zijn bromfiets rijden en besloten hem te controleren. Toen zij hem aanspraken, bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Nadat het hem duidelijk was gemaakt dat hij werd aangehouden, liet de man het nepvuurwapen zien die hij in zijn broeksband had bevestigd en onder zijn T-shirt had verstopt. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse, waar hij 1230 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aangehouden voor poging doodslag en belediging agent

HEERENVEEN- De politie heeft donderdagavond op de Badweg een 62-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man zou stenen tegen de ramen van een ex van hem hebben gegooid. De agenten troffen de man aan en uit onderzoek bleek ook dat hij nog een geldboete open had staan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de insluitingfouillering stelde de verdachte erg agressief op en meende de dienstdoende agent te moeten beledigen. Nadat hem werd gevraagd om ook zijn broeksriem af te doen en hieraan met tegenzin aan voldeed, pakte hij de riem in beide handen en legde deze om de nek van een agent. De verdachte kon worden overmeesterd en werd ingesloten. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt voor poging doodslag, belediging en het maken van discriminerende opmerkingen.

Politie zoekt getuigen straatroof

LEEUWARDEN- De politie zoekt getuigen van een straatroof die in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00:30 uur plaatsvond in de Esdoornstraat ter hoogte van bushalte en de videotheek. Omstreeks dat tijdstip werd een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden, terwijl zij op haar fiets reed, door twee mannen met een donkere huidskleur tegengehouden. Vervolgens werd haar zwart trainingjack van het merk Adidas, door de mannen van haar lichaam getrokken. Toen de vrouw vervolgens begon te schreeuwen, kreeg zij van een van de mannen een vuistslag. Daarbij liep ze een verwonding onder haar rechteroog op. Na hun daad renden de beide mannen met de jas, voorzien van groene Adidas strepen en het Adidas-logo op de rug, weg in de richting van de Esdoornstraat en de Schieringerweg.

Dader 1:

· Man

· Donkere huidskleur

· Lengte 1.80 m.

· Leeftijd ongeveer 27 jaar

· Tenger postuur

· Zwart rastahaar halverwege de rug vast gemaakt met een elastiekje.

· Dikke neus

· Smal gezicht

· Dikke lippen

· Droeg een diamandje in zijn linker oor

· Donkere/zware stem

· Donkere spijkerbroek en een blanco T-shirt

· 3 a 4 ringen om zijn hand

Dader 2:

*Man
*Donkere huidskleur
*Lengte 1.70 m.
*Zwart kort krullend haar
*Leeftijd ongeveer 20 jaar
*Zwart T-shirt met een glimmende print
*Donkere spijkerbroek
*Witte sportschoenen

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie over deze straatroof. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Rijbewijzen ingevorderd van bromfietser

LEEUWARDEN-WOLVEGA- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs van twee bestuurders van bromfietsers ingevorderd omdat deze ervan worden verdacht onder invloed van alcohol hun voertuig te hebben bestuurd. Op de Hoofdstraat-Oost in Wolvega werd tegen een 75-jarige inwoner van Wolvega proces-verbaal opgemaakt omdat hij onder invloed reed. Tijdens een ademanalyse blies hij 445 ug/l. Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden werd rond 02.00 uur op de Nieuwestad gecontroleerd. Ook hij bleek alcohol te hebben gedronken. Tijdens een ademanalyse blies de beginnende bestuurder 440 ug/l. Ook hij mocht niet verder rijden. Beide bestuurders kregen nog een rijverbod van respectievelijk vier en zes uur.

Rijden zonder rijbewijs en verzekering

HEERENVEEN- De politie heeft woensdag diverse bromfietsers gecontroleerd. In twee gevallen bleek de bestuurder, een 20 en een 31-jarige inwoner van Heerenveen geen rijbewijs te hebben. Ook bleek de 31-jarige inwoner van Heerenveen zijn voertuig niet verzekerd te hebben. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan