Fryslân, 23-09-2011 • Politieberichten van donderdag 22 september 08.00 uur tot vrijdag 23 september 08.00 uur

Gewonde bij eenzijdig ongeval
AKKRUM- De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van een aanrijding die donderdagmorgen rond 08.00 uur plaatsvond op de N392 (Boarnsterdyk) nabij de afslag N32. Hierbij raakte een 52-jarige inwoner van Heerenveen gewond. De man raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en kwam met zijn auto in een naast gelegen sloot terecht. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Vrouw aangehouden voor bedreiging en mishandeling
MILDAM- De politie heeft donderdagmiddag een 37-jarige vouw uit Mildam in haar woning aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De vrouw had eerder die dag in een andere woning onenigheid gekregen met een 35-jarige inwoonster van Jubbega. De twee zijn bekenden van elkaar. Toen het slachtoffer wilde vertrekken, werd zij door de verdachte bedreigd en geduwd waarbij het slachtoffer ten val kwam. Zij werd per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De Mildamse werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Man aangehouden voor vernieling
BOLSWARD- De politie heeft donderdagmiddag in De Dammen een 33-jarige inwoner van Bolsward aangehouden op verdenking van vernieling van ramen. De man gooide zonder enige aanleiding een steen door de ruit van een woning in de Pater Brugmanstraat. Dit werd gezien door een getuige, die direct via 1-1-2 de politie belde. Op basis van het doorgegeven signalement en looprichting konden agenten de verdachte even later aanhouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Een 24-jarige inwoner van Bolsward deed aangifte.

Drie gewonden bij aanrijding
OUDEHASKE- De politie heeft donderdagmiddag op de A7 een aanrijding afgehandeld waarbij drie personen gewond raakten. De slachtoffers reden in hun auto op de A7 in de richting van het verkeersknooppunt Joure, toen zij betrokken raakten bij een kettingbotsing. De vijf auto’s die bij de aanrijding betrokken waren, raakten dusdanig beschadigd dat drie inzittenden bekneld kwamen te zitten in hun auto. Zij moesten door de brandweer uit hun positie worden bevrijd. Een 44-jarige vrouw uit Sint Nicolaasga, een 82-jarige man uit Garyp en een 76-jarige vrouw uit Veenwouden, werden met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en Sneek. De A7 werd door Rijkswaterstaat voor langere tijd afgesloten voor alle verkeer waardoor er lange files ontstonden. Rond 13.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Vrouw beroofd van pinpas
DRACHTEN- De politie onderzoekt de diefstal van een pinpas die donderdagmiddag plaatsvond in een winkel aan de Eems. Daar werd een 67-jarige inwoonster van Drachten door twee meisjes van haar pinpas beroofd. Vervolgens werd met de gestolen pinpas geld opgenomen bij een betaalautomaat aan de Drait. Het is mogelijk dat de twee verdachte meisjes de pincode hebben afgekeken terwijl het slachtoffer in een andere winkel stond te pinnen. Het slachtoffer deed aangifte.
Signalement verdachten:
Leeftijd ongeveer 16 jaar
Getinte huidskleur
Middellang zwart haar
Beide dames droegen een witte blouse met beige gekleurde kleding
Nederlands sprekend
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze diefstal. U kunt de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Scherm tijdens het pinnen ALTIJD met een hand het toetstenbord af.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal
LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw was samen met haar twee dochtertjes in een witgoedbedrijf in het winkelcentrum De Centrale. Daar werd de vrouw betrapt toen zij een laptop, een fotocamera en twee dvd’s probeerde te stelen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen haar werd opgemaakt. De bedrijfsleider deed aangifte (gegevens onbekend).

Twee mannen aangehouden voor bedreiging
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond in een winkel aan De Centrale twee 30-jarige mannen uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. Rond 19.45 uur belde een man (gegevens onbekend) via 1-1-2 de politie met de melding dat hij bedreigd was door twee mannen. Omdat ze hem buiten stonden op te wachten durfde hij de winkel niet te verlaten. Ter plaatse verklaarde de man dat de twee hem in de winkel met de dood bedreigd hadden vanwege een ruzie uit het verleden. Hierna hadden ze de winkel weer verlaten. Toen de mannen de winkel even later weer inkwamen, werden ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij de fouillering werd bij beide mannen een kleine hoeveelheid speed aangetroffen, waar ze afstand van deden. Ze werden voor nader onderzoek ingesloten.

Twee aanhoudingen voor heling
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond twee aanhoudingen verricht op verdenking van heling. Op de Groentemarkt werd een 12-jarige jongen uit Leeuwarden aangehouden toen tijdens een controle bleek dat de fiets waar hij op reed van diefstal afkomstig was. Zijn moeder werd ingelicht en hij zal op een later tijdstip gehoord worden. Op het Herewaltje werd een 27-jarige man uit Leeuwarden op een van diefstal afkomstige fiets aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau.

Jongen aangehouden na vechtpartij
DRACHTEN – De politie heeft donderdagavond rond 21.00 uur een 17-jarige jongen uit Drachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Nadat een melding van een vechtpartij op de Noordkade binnengekomen was, gingen agenten ter plaatse. Hier bleken vier personen met elkaar gevochten te hebben. Een 17-jarige jongen gaf aan dat hij met nog drie personen lastig gevallen werd door een groepje ruzie zoekende jongeren. Twee hiervan maakten vervelende opmerkingen en begonnen te vechten. Hierbij werd met een bierblik geslagen en gebeten. Omstanders gaven bij de agenten aan dat de twee verderop stonden, waarna de 17-jarige aangehouden kon worden. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau.

Man aangehouden na mishandeling
JOURE – De politie heeft donderdagavond op de Harddraversweg een 20-jarige man uit Sint Johannesga aangehouden op verdenking van mishandeling. Surveillerende agenten zagen dat de man, die zich al enige tijd vervelend gedroeg, een 52-jarige vrouw een duw gaf. De vrouw kwam hierbij ten val en raakte dusdanig gewond dat ze voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht moest worden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht de man het bureau weer verlaten.

Man aangehouden na mishandeling
FRANEKER – De politie heeft donderdagavond op het station in Franeker een 18-jarige man uit Franeker aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 17-jarige man uit Franeker had de politie gebeld nadat hij in de trein van Leeuwarden naar Franeker door de 18-jarige in het gezicht geslagen was. Ook had hij een kopstoot gekregen. De aanleiding was een onenigheid uit het verleden. Op het station in Franeker werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na bedreiging
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man wilde een discotheek op de Nieuwestad in toen hij zich ging bemoeien met een groepje personen die niet toegelaten werden. Hij begon de portiers te beledigen en maakte met zijn hand een schietbeweging richting de 46-jarige aangever uit Leeuwarden. De 24-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs snorfietser ingevorderd
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Sint Jacobsstraat het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige snorfietser uit Leeuwarden. De man bleek bij controle gedronken te hebben en blies op het bureau 640 ug/l. Dit was naast de invordering goed voor een rijverbod van zeven uur. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden met GHB
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Nieuwestad een 32-jarige man aangehouden op verdenking van bezit harddrugs. Portiers van een discotheek hadden de man uit de discotheek gehaald omdat zij vermoedden dat de man GHB in zijn bezit had en waarschuwden de politie. De man overhandigde meteen een flesje GHB aan de gearriveerde agenten, waarop hij aangehouden werd. Hij werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten.

Vrouw gewond na ongeval
HALLUM – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een ongeval afgehandeld waarbij een 19-jarige vrouw uit Jorwert gewond raakte. De vrouw reed vanuit Stiens in de richting van Blija toen ze ter hoogte van Ferwert een haas wilde ontwijken. Hierbij raakte ze de berm, verloor de macht over het stuur en belandde in de sloot. Ze werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

112Fryslan