Vrijdag 22 januari

Politieberichten van donderdag 21 januari 07.00 uur t/m vrijdag 22 januari 07.00 uur.

Leeuwarden: hennepkwekerij ontmantelt
De politie heeft woensdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld aan Het Wijd. Naar aanleiding van een tip zijn agenten naar binnen gegaan. In de woning werd een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. De 450 wietplanten en apparatuur werden inbeslaggenomen en vernietigd. Een 27-jarige man uit Leeuwarden werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man vermoedelijk ongewenst vreemdeling is en werd daarom na verhoor overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Buitenpost: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft donderdagochtend een aanrijding op de Voorstraat afgehandeld waarbij een 16-jarige fietsster uit Drogeham gewond raakte. Het meisje fietste op het fietspad en wilde de weg oversteken. Zij zag daarbij een automobiliste (leeftijd en woonplaats onbekend) over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De 16-jarige werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Bantega: politie rolt grote hennepkwekerij op
De politie heeft gezamenlijk met de Nationale Recherche donderdag aan de Bandsloot een grote inwerking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. In een kelder onder de paardenstal troffen de agenten 1940 hennepplanten aan. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor via een anonieme tip.

In de woning werden een 57-jarige inwoner van Bantega en een 57-jarige inwoonster van Amsterdam aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. Ook wordt het duo verdacht voor het plegen diefstal van elektriciteit. De planten en de elektronische apparatuur werden in beslag genomen.

Donkerbroek: paard overleden na aanrijding
De politie heeft donderdagavond op de Leidijk een aanrijding afgehandeld tussen een paard en een automobilist ( leeftijd en woonplaats onbekend). De man die in zijn auto over de Leidijk in de richting van Waskemeer reed, kon een paard die los op de weg liep niet meer ontwijken waardoor de aanrijding ontstond. Door de klap raakte het paard zodanig gewond dat hij aan zijn verwondingen bezweek. De auto raakte zwaar beschadigd.

Leeuwarden: politie houdt man aan voor bezit harddrugs
De politie heeft donderdagavond in de Nauwesteeg een 31-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van bezit van harddrugs. Agenten zagen de man zich verdacht ophouden op het Reigerplein, waarna zij besloten de man aan te spreken. Op grond van hun bevoegdheden in de Opiumwet besloten zij hem te fouilleren. In zijn kleding troffen zij vier bolletjes met vermoedelijk cocaïne aan. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Harlingen: politie houdt man aan vernieling van raam
De politie heeft donderdagmiddag een 49-jarige inwoner van Harlingen in de Prins Bernhardstraat aangehouden op verdenking van vernieling van een raam. Na een melding gingen de agenten ter plaatse. Getuigen hadden gezien dat de man het raam had vernield. De verdachte werd direct daarna in zijn woning aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor ingesloten.

Wijckel: rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
De politie heeft donderdagavond een 40-jarige inwoner van Oudemirdum proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man in zijn auto slingerend op de Suderseewei in de richting van Wijckel rijden, waarna zij besloten hem een stopteken te geven. Toen zij hem aanspraken bleek hij naar alcohol te ruiken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 600 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zeven uur.

Drachten: politie handelt eenzijdige aanrijding af
De politie heeft een eenzijdige aanrijding op De Waranda afgehandeld waarbij een 61-jarige inwoner van Drachten aan zijn been gewond raakte. De man die in zijn scootmobiel op het trottoir reed, kwam met zijn wiel en de sneeuw vast te zitten waarna zijn voertuig kantelde. De man viel vervolgens uit zijn voertuig, waarna hij licht gewond raakte aan zijn been en hoofd. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Joure: politiestudenten houden winkeldief aan
Twee studenten van de politieacademie hebben donderdagmiddag tijdens het afleggen van een examen, een 15-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De man werd ervan verdacht een paar schoenen te hebben gestolen in een winkel in de Midstraat. Op het moment dat de studenten bezig waren met een praktijkexamen, hoorden zij iemand schreeuwen “houdt de dief”. Op dat moment zagen zij de verdachte lopen en hielden hem direct aan. De man werd overgebracht naar politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Sneek: rijden onder invloed en zonder rijbewijs
De politie heeft donderdagmiddag een 37-jarige man uit Sneek aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole werd de man met zijn auto aan de kant gezet op de Oppenhuizerweg in Sneek. Hij bleek te hebben gedronken en moest voor een blaastest mee naar het politiebureau. Daar blies hij 360 ug/l. Bovendien bleek dat hij geen geldig rijbewijs had en dat zijn auto niet was verzekerd. In overleg met de officier van justitie werd de auto inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: rijden onder invloed
De politie heeft vrijdagmorgen tegen een 30-jarige man uit Leeuwarden proces-verbaal opgemaakt, omdat hij met teveel alcohol op zijn voertuig bestuurde. De man kreeg in de Haniasteeg een stopteken en moest blazen. Later op het politiebureau blies hij op de ademanalyseapparatuur 575 ug/l. Behalve een proces-verbaal, werd het rijbewijs van de man ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd.

De Westereen: brand in leegstaande boerderij
De politie heeft vrijdagmorgen rond 4.00 uur geassisteerd bij een brand in een leegstaande boerderij aan de Tolwei in De Westereen. Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen sloegen de vlammen al uit het rieten dak. De brandweer heeft de brand geblust. Het betrof een leegstaande sloopwoning. De oorzaak van de brand is onbekend.

Sneek: drie winkeldievegges aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag drie vrouwen van 16, 18 en 19 jaar uit Leeuwarden aangehouden in Sneek. Door winkelpersoneel van een winkel aan de Galigastraat was gezien dat de drie een broekriem hadden weggenomen en het vermoeden bestond dat ze nog meer goederen hadden meegenomen zonder te betalen. Er was door getuigen een duidelijk signalement doorgegeven aan de politie. Een van de vrouwen werd aangehouden in het centrum van Sneek. Op aanwijzingen van getuigen trof de politie de twee andere vrouwen aan op het toilet van een café aan de Scharnestraat, waar ze zich hadden verschanst. De vrouwen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar meldde zich even later een getuige die had gezien dat de drie vlak voor hun aanhouding een zak met goederen hadden verstopt onder een container. In de zak zaten goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie onderzoekt waar deze goederen zijn weggenomen. Tegen de drie vrouwen is proces-verbaal opgemaakt.

Fochtelo: Hennepplantage met 270 planten in loods
De politie heeft donderdagmiddag een hennepplantage ontdekt in een loods aan het Zuideinde in Fochtelo. Door het energiebedrijf was een abnormaal hoog energieverbruik geconstateerd, waarna een nader onderzoek werd ingesteld. Achter een aangebrachte wand in de loods werd een in werking zijnde plantage met 270 hennepplanten aangetroffen. De planten en alle voor de kweek benodigde apparatuur werden inbeslaggenomen. Tegen de 63-jarige eigenaar van het pand is proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan