Vrijdag 20 januari

Politieberichten van vrijdag 20 januari

Vernieling monument

DE WESTEREEN – De politie heeft het onderzoek naar de vernielingen die dinsdagavond 17 januari werden gepleegd afgerond. Hierbij werd ook het monument in de Stajonstrjitte ter nagedachtenis aan Marianne Vaatstra, vernield. In deze zaak werden twee verdachten aangehouden. Vast is komen te staan dat een 20-jarige inwoner van de Westereen de vernielingen gepleegd had. Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de officier van justitie in Leeuwarden. Een 19-jarige inwoner van Drachten die ook aan was gehouden, is in vrijheid gesteld.

Bromfietscontroles

FRYSLAN – De politie heeft donderdag bromfietscontroles gehouden in Leeuwarden, Franeker en Harlingen. In Leeuwarden werden 29 bromfietsen gecontroleerd waarbij 22 bekeuringen werden uitgeschreven. In Franeker werden 17 bromfietsers gecontroleerd waarbij 5 bromfietser bekeurd werden. In Harlingen werden 14 bromfietsen gecontroleerd en 5 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen waren onder andere voor de overschrijding van de constructiesnelheid en technische gebreken. In Harlingen werd één bromfiets in beslag genomen. Op de rollentestbank haalde deze bromfiets een snelheid van 100 kilometer per uur.

Inbraken

FRYSLAN – De politie stelt een onderzoek in naar inbraken die donderdag plaatsvonden. In Garyp werd ingebroken in een woning aan de Mounehoek. De inbreker(s) kwam(en) binnen door een raam open te breken. De woning was doorzocht maar er werd niets vermist. In Leeuwarden werd ingebroken in woningen aan de Bird en Hazelaarstraat. De woning aan de Bird was doorzocht maar voor zover bekend werd hier niets weggenomen. Uit de woning in de Hazelaarstraat werd onder andere een elektrische gitaar, een beeldscherm en televisie gestolen.

Vernieling ruit

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdag rond 15.30 uur een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling en diefstal. Naar aanleiding van de vernieling van een ruit werd de politie gealarmeerd. De dader van de vernieling was weggefietst. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de 26-jarige aangetroffen op de Pieter Sipmawei. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een playstation die afkomstig was uit de woning aan de Rixtwei. De 26-jarige werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Verkeerscontrole

OUDEHASKE – De politie heeft donderdag op de A7 (bij tankstation De Horne) een verkeerscontrole gehouden. Ruim 90 voertuigen werden gecontroleerd. 19 bestuurders kregen een bekeuring voor onder andere het niet dragen van een autogordel, overbelading en technische gebreken.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan