Vrijdag 20 april

Politieberichten van vrijdag 20 april

Man aangehouden voor bezit drugs

NOORDWOLDE – De politie heeft donderdagochtend in een woning in Noordwolde de 29-jarige bewoner aangehouden op verdenking van het bezit van softdrugs. Agenten hadden informatie gekregen dat in de woning mogelijk een hennepkwekerij zou zitten. Reden om donderdagochtend de bewoner te bezoeken. In de woning vonden de agenten twaalf hennepplanten. Daarnaast vonden ze ook een hoeveelheid GHB en speed en veel grondstoffen om GHB te maken. Dit alles werd in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Transportcontrole

ZURICH- De politie heeft donderdag in samenwerking met de Douane en de Nieuwe Voedsel en Warenautoriteit een transportcontrole gehouden. In totaal werden 26 vrachtwagens door motoragenten vanaf de Afsluitdijk richting een parkeerplaats bij een restaurant in Zurich gedirigeerd. Daar werden de voertuigen en de chauffeurs vervolgens gecontroleerd. Tijdens de controle werd 16 keer proces-verbaal opgemaakt voor andere overbelading, geen eurovignet, geen gekeurde tachograaf en overschrijding van de lengte en/of de breedte van het voertuig. Voor alle lichtere overtredingen werd gewaarschuwd, dit in verband met de CAO-acties van de politie.

Auto in beslag genomen

MARSSUM – De politie heeft donderdagmiddag de auto van een 26-jarige automobilist uit Sint Annaparochie in beslag genomen omdat de bestuurder nog een forse belastingschuld had openstaan. Surveillerende agenten kwamen de automobilist tegen op de Tialling van Eysingawei. De man viel op omdat de kentekenplaat aan de voorzijde van de auto ontbrak. Na een stopteken volgde een controle. Al snel bleek dat de man een forse belastingschuld had openstaan. Na overleg met de Belastingdienst werd de auto van de man in beslag genomen.

Bezoeker gevangenis aangehouden

LEEUWARDEN –In de penitentiaire inrichting aan de Holstmeerweg is donderdagmiddag een 19-jarige inwoner van Utrecht aangehouden omdat hij in het bezit was van een aantal bolletjes met softdrugs. De man kwam op bezoek bij één van de gedetineerden. Bij binnenkomst werd hij door het beveiligingspersoneel gecontroleerd. Tijdens deze controle werd de drugs aangetroffen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De drugs werden door de agenten in beslag genomen. De man uit Utrecht werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Aan het begin van de avond mocht hij het bureau weer verlaten.

Auto’s in beslag genomen bij verkeerscontrole

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdag in samenwerking met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden. ’s Middags werd gecontroleerd op de Groningerstraatweg en ’s avonds verplaatste de controle zich naar de Heliconweg. Tijdens de controle werd door de politie voor 512 euro aan openstaande boetes geïnd, er werd één keer proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs, één keer voor het rijden tijdens een rijontzegging en één keer voor het rijden onder invloed van alcohol. In het laatste geval werd ook het rijbewijs van bestuurder, een 35-jarige Pool, ingevorderd. De blies namelijk tijdens de ademanalyse 815 ug/l. Door de belastingdienst werden in totaal 23 auto’s in beslag genomen. De eigenaren van deze auto’s hadden namelijk nog een gezamenlijke belastingschuld van 149.000 euro openstaan. Van de 23 auto’s werden er negen daadwerkelijk weggesleept. Met de overige bestuurders werden afspraken gemaakt over het betalen van de belastingschuld. Ook waren er een aantal die direct tot betaling overgingen. De Belastingdienst incasseerde zo 7.632 euro.

Man aangehouden voor vernieling

SNEEK – De politie heeft donderdagavond in een woning aan de Rijperahemstraat de 38-jarige bewoner aangehouden. Diverse buurtbewoners hadden de politie gebeld omdat de bewoner zijn eigen woning aan het vernielen was. Zijn huisraad moest er aan geloven en ook gooide de man enkele ruiten in. Toen de agenten arriveerden wilde de 38-jarige Sneker net vertrekken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 38-jarige maakte een verwarde indruk. Reden om een arts te waarschuwen. Die besloot vervolgens dat de man ingesloten moest worden.

Man onwel door GHB

HEERENVEEN – De politie heeft donderdagavond op de Gedempte Molenwijk een 39-jarige inwoner van Heerenveen door een ambulance laten ophalen. De man was vermoedelijk door het gebruik van GHB en alcohol onwel geworden. Voorbijgangers zagen hem liggen en waarschuwden de politie. Toen de agenten arriveerden was de man nog steeds buiten bewustzijn. Het ambulancepersoneel besloot dan ook om hem over te brengen naar het plaatselijke ziekenhuis.

Man aangehouden voor bedreiging

HARLINGEN – De politie heeft donderdagavond een 49-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had eerder die avond in de Joost van den Vondelstraat een buurmeisje met een bijl bedreigd. Dit omdat het meisje een opmerking maakte over de hond van de man. Agenten gingen naar de Joost van den Vondelstraat en spraken daar met getuigen en het meisje. Nadat aangifte was gedaan, werd na overleg met de officier van justitie besloten om de 49-jarige man aan te houden. Hij was echter niet thuis. Later die avond kwam de Harlinger zich melden bij het politiebureau. Daar werd hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Dronken man aangehouden

BURGUM – De politie heeft donderdagavond in de Kwekersstrjitte een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Een agent in privétijd zag de Leeuwarder midden op de rijbaan liggen. Het werd al snel duidelijk dat de man zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De agent waarschuwde daarom zijn collega’s. De Leeuwarder kon niet meer lopen. Er werd contact gezocht met het opvangtehuis waar te man verbleef. Daar was hij echter niet meer welkom vanwege het overmatige alcoholgebruik. Uiteindelijk werd de Leeuwarder aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar ter ontnuchtering ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond in het Schoenmakersperk een 22-jarige automobilist uit Leeuwarden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel op vanwege zijn hoge snelheid. Reden voor de agenten om hem te controleren. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd de Leeuwarder voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 575 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens bleek dat het rijbewijs van de 22-jarige bestuurder onlangs al was ingevorderd. De man mocht dus helemaal niet meer rijden. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt. Tenslotte bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 13 dagen had openstaan. De Leeuwarder werd dan ook ingesloten. In de loop van vandaag zal hij worden overgebracht naar een penitentiaire inrichting. Daar mag hij alsnog zijn straf uitzitten.

Heler aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond in de Albert Schweitzerstraat een 51-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Voor de woning van de man stond een auto die als gestolen stond geregistreerd. De Leeuwarder bevestigde tegen de agenten dat hij de auto onlangs voor een klein bedrag had gekocht. De auto werd in beslag genomen en de 51-jarige man werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De auto bleek in september 2010 in Groningen te zijn gestolen.

Verwarde man met messen aangehouden

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 20-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Getuigen hadden op De Steven een verdacht persoon zien lopen. Gezien het tijdstip besloten ze om direct via 1-1-2 de politie te waarschuwen. Toen de agenten arriveerden zagen ze een man in het gras zitten. De Drachtster werd aangesproken en vervolgens gefouilleerd. De 20-jarige droeg twee grote messen, waaronder een klewang en een overlevingsmes, bij zich. Deze messen werden direct in beslag genomen en de Drachtster werd aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Tevens werd een arts van de GGZ gewaarschuwd, dit omdat de Drachtster een zeer verwarde indruk maakte.

Vervelende stapper aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Nieuwestad een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. De man was betrokken geweest bij een ruzie. Dit werd uitgesproken en de agenten vroegen aan de 21-jarige Leeuwarder om te vertrekken. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en bleef vervelend aanwezig. Zijn vrienden probeerden om hem mee te nemen. Ondanks diverse pogingen slaagden zij daar ook niet in en de Leeuwarder bleef maar schelden. Uiteindelijk was de maat vol en de agenten hielden hem aan. De vervelende stapper werd overgebracht naar het politiebureau en werd daar ter ontnuchtering ingesloten. Hij zal een forse boete krijgen voor belediging.

Inbraak in woning

GROU – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Gedempte Haven. In de nacht van donderdag op vrijdag ontdekte de 25-jarige bewoner dat er in zijn woning was ingebroken. Daarbij waren onder andere zijn tv, een spelcomputer een dvd-speler weggenomen. De man deed dan ook aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan