Politieberichten van vrijdag 2 november

Gele volkswagen gestolen

KOOTSTERTILLE- De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal van een gele Volkswagen 1, voorzien van het kenteken 29-JPB-2. Opvallend aan de volkswagen is, dat het voertuig voorzien is van twee verschillende achterlichten. De auto werd in de nacht van de woensdag op donderdag weggenomen bij een garagebedrijf aan de Oastkern. Een 30-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Getuigen van aanrijding gezocht

DOKKUM- De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij een blauwe personenauto van het merk Opel, type Astra werd beschadigd. De auto stond vanaf woensdagmiddag 16.00 uur tot middernacht geparkeerd op de Markt. In de tussenliggende tijdstippend werd de achterzijde van de auto aangereden door een onbekend gebleven voertuig. De auto is na de aanrijding is weggereden. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze aanrijding. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Diefstal verlichting

HEERENVEEN – De politie heeft donderdag een 21-jarige inwoner van Hoorn aangehouden voor diefstal. De 21-jarige was met een bus naar Heerenveen gekomen voor de wedstrijd Heerenveen-Hollandia. Voordat hij in Heerenveen naar buiten ging had de 21-jarige een TL buis uit de bus meegenomen. Deze verlichtingsbuis gooide hij kapot tegen een hek. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woning

BOLSWARD – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Reinier Cammingalaan. Hier werd tussen 19.00 uur en 21.00 uur ingebroken. Aan de achterzijde van de woning was een raam vernield. De woning is doorzocht en als buit werd o.a. een spaarvarken meegenomen

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan