Vrijdag 2 december

Politieberichten van vrijdag 2 december

Fietser gewond na aanrijding

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de oorzaak van een aanrijding die donderdagmiddag rond 15.45 uur plaatsvond op de kruising Holwortel/Aldlânsdyk waarbij een 24-jarige fietser uit Leeuwarden gewond raakte. De man die de Aldlânsdyk overstak en in de richting van de Holwortel fietste, werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 22-jarige automobilist uit Hurdegaryp. De fietser liep als gevolg van de aanrijding een hoofdwond op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Weg afgesloten na gaslek

DRONRIJP- De politie heeft donderdagmiddag de Puoldyk anderhalf uur lang af moeten sluiten in verband met een gaslek. Tijdens werkzaamheden werd een gasleiding beschadigd waarbij uit de 20 cm dikke buis gas begon te lekken. De bewoners van drie woningen aan de Puoldyk kregen het advies de ramen en deuren gesloten te houden en om in huis geen vuur te ontsteken. Het gasbedrijf heeft het lek gedicht.

Jongen redt leven plaatsgenote

KORTEHEMMEN – Een 14-jarige inwoner van Beetsterzwaag heeft donderdagmiddag door zijn kordate optreden het leven gered van een 15-jarige plaatsgenote. De twee waren vanuit Drachten op de fiets op weg naar huis. Ter hoogte van de Boerestreek in Kortehemmen kreeg het 15-jarige meisje vermoedelijk een epileptische aanval. Ze belandde daardoor met fiets en al in de sloot en kwam met haar hoofd onder water te liggen. De 14-jarige jongen bedacht zich geen moment en sprong in de sloot. Hij hield het hoofd van zijn plaatsgenote boven water. Een voorbijganger waarschuwde vervolgens enkele omwonenden. Met z’n allen haalden ze de twee uit het water. Het ambulancepersoneel ontfermde zich over het 15-jarige slachtoffer. Ze was onderkoeld en had mogelijk water binnen gekregen. Het meisje werd per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Verkeerscontrole

FRANEKERADEEL – De politie heeft donderdag van 09.45 uur tot 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden in de gemeente Franekeradeel. Zo werd met de lasergun op snelheid gecontroleerd op de A31. Zes bestuurders kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. De snelheden van deze bestuurders lagen tussen de 150 en 160 kilometer per uur. Ook op ander locaties werd met de lasergun op snelheid gecontroleerd, onder andere in Dongjum en Tzummarum. Op deze locaties werden elf bekeuringen uitgeschreven voor een snelheidsovertreding. Daarnaast schreven de agenten nog negen bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel, twee voor het niet-handsfree bellen, één voor het rijden over een verdrijvingsvlak en één voor het niet op orde hebben van de verlichting op een landbouwvoertuig.

Snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden

BEETGUMERMOLEN – De politie heeft donderdagmiddag bij wegwerkzaamheden op de N383 bij Beetgumermolen een snelheidscontrole gehouden. Vanwege de veiligheid van de wegwerkers is de toegestane snelheid tijdelijk verlaagd naar 50 kilometer per uur. Tijdens de controle passeerden 903 bestuurders, waarvan er 351 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 kilometer per uur. De politie gaat op deze locatie komende periode vaker op snelheid controleren.

Laptops gestolen bij inbraak

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak die donderdagmiddag tussen 15.30 uur en 21.30 uur plaatsvond in een woning aan de Dr. Wumkeswei. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Vervolgens doorzochten de inbreker(s) de woning en nam(en) twee laptops, sieraden en muntgeld mee. Een 28-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Twee mannen aangehouden voor mishandeling

WOLVEGA- De politie heeft donderdagavond op de Breuningslaan twee inwoners van Wolvega van 21 – en 44 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De mannen kregen ruzie met een 24-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd door het tweetal geslagen waarna deze de politie via 1-1-2 waarschuwde. De oorzaak van de ruzie ligt in de relationele sfeer. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

DRACHTSTERCOMPAGNIE- De politie heeft vrijdagmorgen rond 06.00 uur op de Feart het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit Boelenslaan ingevorderd. Agenten waren alert in verband met diverse klachten van buurtbewoners die meldden dat de automobilist iedere morgen met zeer hoge snelheid door hun buurt reed. Toen de man weer met hoge snelheid aan kwam rijden werd een snelheid gemeten van 119 kilometer per uur daar waar 60 kilometer per uur is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg proces-verbaal.

Man aangehouden voor vernieling auto en fiets

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling en het plegen van verzet tijdens aanhouding. Getuigen hadden op het Zuidvliet gezien dat de man met een verchroomde tuinfakkel de ruit van een auto had vernield en daarna een fiets in de gracht gooide. Zij belden direct via 1-1-2 de politie. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten de man met de fakkel zwaaien. Hij bedreigde vervolgens de agenten daarmee. De man werd door de agenten aangehouden waarbij zich behoorlijk verzette. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De benadeelden deed aangifte

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan