Politieberichten van vrijdag 18 mei

Laptop weggenomen

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die donderdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur plaatsvond in een woning aan de Aert de Gelderstraat. Men kwam de woning binnen door een deur te forceren. De buit bestond uit een laptop. De 40-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Brand in trailers

SNEEK – De politie heeft donderdagmiddag de brandweer geassisteerd bij de bestrijding van een brand bij een bedrijf aan de Prinsengracht. Omstreeks 12.10 uur was er brand ontstaan in een trailer waardoor uiteindelijk twee trailers vlam vatten. De bedrijfsbrandweer bestreed samen met het brandweerkorps uit de omgeving de uitslaande brand, die voor flinke rookontwikkeling zorgde. De trailers liepen flinke schade op. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Aanrijding

TWIJZERLHEIDE – De politie heeft donderdagmiddag rond 13.30 uur een verkeersongeval op de Bjirkewei afgehandeld. Daarbij stak een 13-jarige fietser uit Twijzel plotseling de weg over. Een passerende 22-jarige automobiliste uit Surhuisterveen kon de fietser niet meer ontwijken, met een aanrijding tot gevolg. De 13-jarige jongen is met hoofdletsel per ambulance ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Bromfietsbestuurder onder invloed

HEEG – De politie heeft donderdagavond om 20.45 uur het rijbewijs ingevorderd van een 17-jarige bromfietser uit IJlst. De jongen reed op de Molefinne en de politieagenten controleerden hem op het gebruik van alcohol. Na een blaastest ging de 17-jarige mee naar het politiebureau waar een ademanalyse volgde. Deze had het resultaat van 380 ug/l. Hierdoor werd zijn AM-rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren.

Getuige voorkomt dat bestuurster onder invloed verder rijdt

DRACHTEN – De politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 58-jarige bestuurster uit Heerenveen. Rond 21.40 uur kwam de melding dat op de Burgemeester Wuiteweg een voertuig tegen een lantaarnpaal was gereden. Ter plaatse troffen de agenten de bestuurster in het voertuig aan. De melder vertelde dat hij had gezien dat de vrouw op de rotonde de afslag mistte en een lantaarnpaal raakte. Hierna probeerde zij achteruit te rijden om weer weg te gaan. De melder haalde vervolgens de sleutels uit het voertuig omdat hij de indruk had dat de 58-jarige onder invloed was. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Hier bleek zij geen verwondingen te hebben, waarna agenten haar aanhielden. Op het politiebureau volgde een ademanalyse met 595 ug/l als resultaat. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond om 22.57 uur een 19-jarige inwoner van Grou aangehouden op verdenking van inbraak. Na de 1-1-2- melding dat op de Carel Fabriciusstraat een man in een personenauto had ingebroken, gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Agenten troffen de 19-jarige in het voertuig aan. De ruit aan de bestuurderszijde was vernield en de man kon niet aangeven van wie de auto was. Hierop werd hij aangehouden en op het politiebureau voor nader onderzoek ingesloten. De eigenaar van de auto moet nog aangifte doen.

Bel altijd 1-1-2 bij het zien van een misdrijf

Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan, is een misverstand. U kunt het nummer namelijk ook gebruiken als u getuige bent van een misdrijf. Dus als u ziet dat iemand inbreekt, iets vernielt, steelt, of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie razendsnel in actie komen om de dader(s) te pakken!

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan