Vrijdag 17 augustus

Politieberichten van vrijdag 17 augustus

Diefstal brandstof

LEEUWARDEN- De politie heeft donderdag weer een aangifte opgenomen van diefstal van brandstof. De diefstal vond plaats tussen donderdag 9 en donderdag 16 augustus. Uit een auto, die geparkeerd stond aan de Hemmemastins, werd een gaatje in de brandstoftank geboord. Een 65-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Gereedschap uit boot gestolen

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van gereedschap uit een boot, die laf afgemeerd aan Het Nieuwe kanaal ter hoogte van De Schildkamp. In de nacht van 12 op 13 augustus werd een luik van de boot opengebroken. Vervolgens werden onder meer twee zaagmachines, twee freesmachines en een schaafmachine weggenomen. De eigenaresse, een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden, deed aangifte.

Aangehouden voor bezit harddrugs

LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagmiddag een 36-jarige inwoner van Leeuwarden en een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden in de Borniastraat aangehouden. Agenten zagen daar dat er mogelijk vanuit de auto drugs werden gedeald en besloten de inzittenden te controleren. In de auto troffen ze diverse zakjes met mogelijk amfetamine aan. Beide inzittenden werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar zijn ze voor nader onderzoek werden ingesloten. De auto waarin de verdachten reden en de drugs werden in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding vrouw

OOSTSTELLINGWERF – De politie heeft donderdagavond een 29-jarige inwoonster van Oosterwolde aangehouden. De vrouw had op de Hooge Esch zonder duidelijke aanleiding een auto en een hekwerk beschadigd, waarna omwonenden de politie hadden gewaarschuwd. Die hield de vrouw, die onder invloed van drugs was, aan en bracht haar naar het politiebureau, waar ze werd ingesloten. De eigenaren van de auto en het hekwerk deden aangifte.

Inbraak woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Camstraburen. In de nacht van woensdag op donderdag werd daar via een openstaand raam op de eerste verdieping een laptop weggenomen. De 28-jarige bewoner deed aangifte.

Veel te snel

WESTERGEEST – De politie heeft donderdagavond een jonge automobilist staande gehouden, die met veel te hoge snelheid op de Trekwei reed. De 18-jarige bestuurder uit Opende bleek bij een controle daar 94 km/u te rijden, terwijl ter plaatse 60 km/u is toegestaan. Deze beginnend bestuurder raakte daardoor een punt op zijn rijbewijs kwijt.

Puntenrijbewijs

Wie binnen 5 jaar na het behalen van het rijbewijs 3 punten krijgt, wordt geconfronteerd met een schorsing van het rijbewijs. Een punt wordt behaald als de bestuurder een bepaalde zware verkeersovertreding begaat. Wanneer het rijbewijs geschorst is, moet de beginnend bestuurder een rijproef en een theorieproef bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) afleggen. Als hij of zij het onderzoek weigert of voor een proef zakt, wordt het rijbewijs ongeldig verklaard en moet het rijexamen opnieuw afgelegd worden.

De overtredingen die worden geregistreerd zijn:

*bumperkleven
*ernstige snelheidsovertredingen (meer dan 30 km/uur te hard/op autosnelwegen meer dan 40 km/uur te hard)
*het veroorzaken van gevaar of hinder in het verkeer
*veroorzaken van materiële of immateriële schade door onjuiste naleving van de verkeersregels
*het veroorzaken van een ongeval met dodelijk gevolg of zwaar letsel

Inbrekers overlopen

YSBRECHTUM – De politie heeft woensdagmorgen gezocht naar twee mannen die waren overlopen in een woning aan de Ds. H.W.C.A. Visserleane. De 68-jarig bewoonster trof rond 10.00 uur twee haar ombekende mannen in een kamer van haar woning aan. De twee vluchtten daarop de woning uit, met de bewoonster in hun kielzog. Die verloor het duo echter korte tijd later uit het oog. De politie heeft ook nog in de omgeving naar hen gezocht, maar dat bleef zonder resultaat. Ook is nog gezocht naar een auto waarin de mannen zouden zijn weggereden. Uit de woning werd niets weggenomen. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen met wie nog niet is gesproken. Zij kunnen via 0900 8844 contact opnemen met de politie. Van de twee mannen is bekend, dat het ging om relatief jonge mannen van ca. 20 jaar met een licht getinte huidskleur. Beiden droegen een wit T-shirt en een korte broek. Ze reden in een grijze personenauto, mogelijk een Ford Focus. Uit de woning werd niets weggenomen.

Tractoren gestolen

BOLSWARD – De politie onderzoekt de diefstal van twee tractoren die in de nacht van 14 op 15 augustus omstreeks 01.00 uur op een bedrijfsterrein aan het Industriepark plaatsvond. Onderzoek wees uit dat bij deze diefstal mogelijk een donkerkleurige Mercedes voorzien van Poolse kentekenplaten was betrokken. Ook is geconstateerd dat de beide tractoren via de Twibaksdyk in de richting van het Marnecolle zijn weggereden. Bij de diefstal zijn in ieder geval vier personen betrokken geweest.De twee tractoren zijn van het merk John Deere en groen en geel van kleur. De 44-jarige eigenaar uit Oudega deed aangifte. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van deze diefstal of mensen die de tractoren die nacht hebben zien rijden. Zij worden verzocht via 0900-8844 contact op te nemen.

Bron: [url]www.politie/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan