Politieberichten van vrijdag 16 september

Botsing tussen fietsers

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagochtend hulp verleend bij een ongeval op de kruising Peperstraat/Sint Jacobsstraat. Een 73-jarige fietser uit Leeuwarden had daar geen voorrang verleend aan een andere fietser, een 27-jarige inwoner van Buitenpost. Een botsing was het gevolg, waarbij de 73-jarige letsel opliep. Hij werd met hoofd- en schouderletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht,

Aanhouding na vernieling ruit

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond een 18-jarige Leeuwarder aangehouden. De jongeman wordt er van verdacht die avond een ruit van een woning aan de Giekstraat te hebben vernield. De verdachte zou daar hebben aangebeld, maar toen er niet werd opengedaan een ruit hebben ingegooid. De 37-jarige bewoner belde daarop de politie, die de verdachte in zijn woning aanhield.

Aanrijding onder invloed

SINT NICOLAASGA – De politie heeft donderdagavond een eenzijdig ongeval afgehandeld op de afrit van de A6. Een 24-jarige automobilist uit Heerenveen had daar een bocht gemist en vervolgens een verkeersbord omver gereden. Omdat de man gedronken had, werd hij voor een ademanalyse naar het politiebureau overgebracht. Daar blies hij 240 ug/l en werd proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplanten in tuin

APPELSCHA – De politie heeft donderdagochtend na een melding in een tuin bij een woning aan de Maadsingel zeven hennepplanten aangetroffen. De planten werden uit de tuin verwijderd en vernietigd. Tegen de 36-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan