Vrijdag 16 maart

Politieberichten van vrijdag 16 maart

Kluis gestolen

OPEINDE – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een kluisje uit een bedrijf aan de Kommisjewei. Waarschijnlijk heeft de diefstal donderdag tussen 00.30 en 01.00 uur plaatsgevonden. In het kluisje zat een klein geldbedrag en een groot aantal kentekenbewijzen. Een 47-jarige man uit Opeinde deed aangifte.

Airbags uit elf auto’s gestolen

DRACHTEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van de airbags uit elf auto’s bij een bedrijf aan de Knobben. Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 09.00 uur werden hier de zijruitjes van elf auto’s opengebroken waarna de airbags weggenomen werden. Een 51-jarige man uit Elsloo deed aangifte.

Kentekenbewijzen bromfietsen ingevorderd

DRACHTEN – De politie heeft tijdens een bromfietscontrole vanwege te hoge constructiesnelheid twee kentekenbewijzen ingevorderd. Op de Folgerster Loane werd de bromfiets van een 16-jarige jongen uit Eastermar gecontroleerd. Hierbij werd een gecorrigeerde snelheid van 69 kilometer per uur vastgesteld. Op ’t Deel werd bij de bromfiets van een 17-jarige jongen uit Harkema een gecorrigeerde snelheid van 72 kilometer per uur vastgesteld. Van beide jongens werd het kentekenbewijs ingevorderd. Zij mogen binnen 28 dagen hun bromfiets weer laten testen. Indien de constructiesnelheid dan binnen de toegestane snelheid is, krijgen zij hun kentekenbewijs terug. Komen zij niet, of is de snelheid nog steeds niet in orde, dan gaat het kentekenbewijs alsnog naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Diefstal aanhanger

LANGWEER – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een aanhanger met het kenteken WS64XF. De aanhanger werd tussen maandag 11.00 uur en donderdag 13.15 uur weggenomen van de Pontdyk. Een 65-jarige man uit Sneek heeft aangifte gedaan.

Rijbewijs ingevorderd

HARLINGEN – De politie heeft donderdagmorgen rond 07.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Zwaag. De man was eerder op de N31 achter het stuur in slaap gevallen en tegen een vangrail tot stilstand gekomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond door kraan

MIDLUM – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een ongeval dat donderdagmiddag rond 12.45 uur plaatsvond op de Rijksweg. Een 29-jarige man uit Minnerstga was hier met een ‘minikraan’ aan het werk, toen deze waarschijnlijk door de zachtheid van de berm kantelde. Hierdoor raakte de man met zijn voet onder de kraan bekneld. De brandweer wist de man te bevrijden waarna hij met letsel aan zijn voet per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht werd. De arbeidsinspectie is gewaarschuwd en de minikraan geborgen.

Man met geweer aangehouden

SNEEK – De politie heeft donderdagavond in de 3e Woudstraat een 27-jarige man uit Sneek aangehouden. Rond 20.00 uur kwamen meerdere meldingen binnen dat de man daar met een geweer door de straat liep. Agenten gingen onmiddellijk ter plaatse. De man was inmiddels een woning binnen gegaan, maar kwam weer naar buiten toen hij de agenten zag. Hij werd onmiddellijk aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten werd. In de woning werden een geweer en een mes gevonden. Deze werden in beslag genomen. Het is niet duidelijk waarom de man met een geweer door de straat liep.

Hennepkwekerij ontmanteld

OOSTERWOLDE- De politie heeft donderdagmiddag op de Weperpolder een deels ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Een 57-man uit Naarden en een 39-jarige man met een onbekende woonplaats werden aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. De agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor door anonieme tips en eigen onderzoek. Onder de vloer van de gehele woning was een kwekerij ingericht. Op de zolder was de kwekerij al helemaal weggehaald en in de schuur troffen de agenten een deels ontmantelde kwekerij aan van 6 bij 8 meter. In totaal werden 646 potten aangetroffen. De apparatuur en planten werden in beslag genomen en vernietigd. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De 57-jarige man had nog een celstraf van 7 dagen open staan.

Man aangehouden na mishandeling

HEERENVEEN – De politie heeft donderdagavond rond 18.30 uur op de Veluwelaan een 36-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Eerder was een melding bij de politie binnen gekomen dat een man een vrouw in een woning aan het mishandelen was. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij een man de woning aan de achterzijde verlaten. Er werd onmiddellijk een zoekactie en een Burgernetactie opgezet. Naar aanleiding van een van de tips die hierop binnenkwam, kon de man in de Veluwelaan aangehouden worden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Een 26-jarige vrouw uit Heerenveen deed aangifte.

Man met vals geld aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond een 34-jarige man uit Leeuwarden die door een beveiliger aangehouden was, naar het bureau overgebracht. De verdacht probeerde in een supermarkt aan het Hoeksterpad met een vals bankbiljet te betalen. De caissière vertrouwde het niet en waarschuwde de beveiliger. Deze hield de verdachte aan en belde de politie. De verdachte mocht na verhoor het bureau met een proces-verbaal weer verlaten.

Vrouw gewond bij aanrijding

SINT ANNAPAROCHIE – De politie heeft donderdagmiddag op de Middelweg-west een aanrijding afgehandeld waarbij een 47-jarige vrouw uit Sint Jacobiparochie gewond raakte. Een 49-jarige plaatsgenoot reed in zijn auto over de Middelweg in de richting van Sint Jacobiparochie. Bij de kruising met de Koudeweg kon hij niet meer op tijd remmen toen de vrouw plotseling de kruising over fietste met een aanrijding tot gevolg. De vrouw werd met licht letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Diefstal uit woning

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een laptop, een camera, een creditcard en paspoorten uit een woning aan de Rixtwei. De diefstal vond plaats, donderdagavond tussen 19.00 en 21.45 uur. De achterdeur van de woning was niet afgesloten. De 30-jarige bewoonster deed aangifte.

Diefstal trailer met boot

EARNEWALD – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een trailer met een boot en buitenboordmotor. De trailer werd tussen 10 februari en 14 maart weggenomen bij een bungalow op It Wiid. Het gaat om een blauwe boot met een wit/blauwe bies van het merk Topcraft Millennium 435, rompnummer NL-BIH44046-G404. De boot is voorzien van een zwarte Mercury Four Stroke 9.9PK buitenboordmotor en stond op een grijze Damco kanteltrailer. De 60-jarige eigenaar uit Purmerend deed aangifte.

Man aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmiddag op het Pilotenspel een 21-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man daar lopen en wisten dat hij nog enige dagen cel open had staan. Bij zijn aanhouding verzette de man zich echter hevig. Hij beledigde, schopte en bespuugde de agenten. Ook bij zijn fouillering bleef hij zich verzetten, maar uiteindelijk kon hij worden ingesloten.

Vossenromp gevonden

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmiddag naar aanleiding van een melding in het Leeuwarderbos de romp van een dode vos gevonden. In februari werden al twee koppen van dode vossen gevonden in het Leeuwarderbos. Naar aanleiding daarvan heeft de politie een onderzoek ingesteld, maar tot op heden zonder resultaat. Heeft u iets gezien of heeft u anderszins informatie over het stropen in het Leeuwarderbos? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

392 boetes bij snelheidscontrole

DRACHTEN – De politie heeft donderdag tussen 12.00 en 18.30 uur snelheidscontroles gehouden waarbij in totaal 392 overtredingen werden geconstateerd. Tussen 12.00 en 15.30 uur werden aan de Folgeralaan 760 voertuigen gecontroleerd. Hierbij reden 95 te snel. De snelste bestuurder reed 77 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur toegestaan is. Tussen 15.45 en 18.30 uur werden aan de Folgeren 1460 voertuigen gecontroleerd. 320 chauffeurs reden te snel waarvan de snelste ook hier 77 kilometer per uur reed waar 50 kilometer per uur toegestaan is.

Aanhangwagencontrole

HARLINGEN – De politie heeft gisteren samen met de RDW en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nabij Harlingen een aanhangwagencontrole gehouden waarbij vier bekeuringen uitgeschreven werden. Vanaf de A31, de N31 en de oude Rijksweg vanaf Herbaijum werden voertuigen met aanhangers van de weg gehaald en naar industrieterrein Oostpoort gebracht voor controle. In totaal werden ongeveer 45 combinaties gecontroleerd. De bekeuringen waren twee keer voor overbelading en twee keer voor defecte remmen. In het kader van de publieksvriendelijke politieacties werden voor 22 lichtere feiten waarbij de veiligheid niet in het geding was, waarschuwingen uitgedeeld.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan