Fryslân, 16-01-2009 • Politieberichten donderdag 15 januari 07.00 uur t/m vrijdag 16 januari 07.00 uur

St. Annaparochie en Ferwert: hennepkwekerijen opgerold
De politie heeft donderdagochtend een hennepkwekerij aan de De Wissel in St Annaparochie opgerold. Naar aanleiding van een tip ging de politie naar binnen. In het leegstaande pandvond de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met 513 planten. Er werd niemand in het pand aangetroffen. Er is wel een verdachte, een 65-jarige man uit Goutum aangehouden en na verhoor heengezonden. In Ferwert werd eveneens een kwekerij opgerold. In een woning aan de Havenstraat ging de politie, naar aanleiding van een tip, donderdagmiddag naar binnen. Daar werd, verdeeld over twee kamers, een kwekerij aangetroffen met 185 planten. Hier is de 45-jarige bewoner aangehouden en na verhoor heengezonden. De politie heeft de zaken in onderzoek. Alle apparatuur en planten zijn vernietigd.

Leeuwarden: woninginbraak
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Egelantierstraat. Van de woning werd donderdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur een deur geforceerd, waarna onder meer een laptop en een flatscreen Tv-toestel werden weggenomen. De 59-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: vernielingen van ramen van woningen en aan auto’s’
De politie doet onderzoek naar de vernielingen van ramen van woningen en van het vernielen van diverse auto’s. De vernielingen van plaats vonden in de nacht van donderdag op vrijdag. Bij een woning aan Achter de Hoven werd een raam vernield. De daders vervolgden hun weg en vernielden daarna een raam van een woning aan de Epeijstraat. Vervolgens werd het raam van een woning aan de Vertolkstraat vernield. In de Van Asbeckstraat werden buitenspiegels en ramen van verscheidene auto’s vernield. Ook in de Hovenierstraat werden diverse vernielingen aan auto’s gepleegd. Op het parkeerterrein achter de Van Sytsmastraat werd ook nog een aantal auto’s vernield. Getuigen die de vernielingen zagen gebeuren, belden via 1-1-2 de politie. Zij zagen twee blanke mannen wegfietsen in de richting van de Spoorstraat. Het signalement van de beide daders is als volgt: twee blanke mannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar die accentloos Nederlands spraken. Beide mannen hebben een normaal postuur, donker haar en droegen een zwarte jas. De daders reden op een fiets waaronder in ieder geval één herenfiets. Een zoekslag in de omgeving leverde helaas niet het gewenste resultaat op. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze vernielingen. U kunt contact met de politie opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Sneek: vrouw overvallen
De politie onderzoekt de overval op een 56-jarige inwoonster van Sneek. De vrouw haalde donderdag 15 januari rond 21.30 uur de was uit de achtertuin van haar woning aan de Leeuwarderweg. Toen ze terugliep naar de achterdeur kwam er ineens een haar onbekende man uit de heg. De man rende op de vrouw af en duwde haar achterwaarts naar binnen. De bewoonster kwam daarbij op haar rug in de bijkeuken terecht. De man begon te schreeuwen dat hij geld wilde, waarbij hij de bewoonster met een onbekend voorwerp bedreigde. Er ontstond een worsteling, waarbij de bewoonster via de achterdeur weer naar buiten wist te komen, waar ze om hulp begon te roepen. De dader rende daarop via de voordeur uit de woning. Daar sprong hij op zijn fiets, die op de oprit stond, en reed snel weg. De politie heeft na de melding nog met verschillende eenheden naar de dader gezocht, maar hem niet meer aangetroffen. De bewoonster werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld voor een wond aan haar hand. Van de dader is bekend dat het ging om een man van 25 tot 30 jaar, ca. 1,70 meter lang, met een blanke, vaalwitte huidskleur en blauwe ogen. De man droeg een zwarte jas tot over de heupen met een capuchon, een zogeheten Arrafatsjaal om de nek en een blauwe spijkerbroek. Hij sprak Nederlands. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen of met mensen die op grond van het opgegeven signalement informatie hebben. Zij kunnen via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.contact opnemen.

Leeuwarden: onder invloed zonder rijbewijs
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 46-jarige Leeuwarder. Surveillerende agenten zagen de man op het Beursplein in een auto rijden met defecte verlichting en hielden hem staande. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en had bovendien gedronken. De man werd daarom naar het politiebureau overgebracht voor een ademanalyse. Gezien het resultaat van 520 ug/l werd hem een rijverbod voor vijf uren opgelegd en proces-verbaal voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan