Fryslân, 13-11-2009 • Politieberichten van donderdag 12 november 07.00 uur tot vrijdag 13 november 07.00 uur.

Leeuwarden: politie start Burgernetactie na straatroof
De politie heeft woensdagavond een Burgernetactie gestart nadat een straatroof had plaatsgevonden op het Potmargepaad. Daar werd een tas van een vrouw gestolen door een blanke man en een man met een getinte huidskleur. Beide mannen droegen een zonnebril met op hun hoofd een licht gekleurd en een donkergekleurd petje. Vervolgens ging het duo er vandoor in de richting van de Schrans. De vrouw belde direct via 1-1-2 de politie en gaf een goed signalement en vluchtrichting van de daders door. De meldkamer Fryslân startte hierop een Burgernetactie. De politie keek samen met 648 deelnemers uit naar de beide mannen. Net voordat Burgernet was geactiveerd, werd de verdachte, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden door de politie aangehouden. De politie is nog op zoek naar de blanke man. Mocht u meer informatie hebben over deze diefstal, dan kunt kontact opnemen met de politie via 0900-8844. Mocht u anoniem wensen te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Sneek: politie rolt hennepkwekerij op en houdt twee verdachten aan
De politie heeft donderdagmiddag op de Wattstraat een in werking zijnde hennepkwekerij opgerold. In een loods troffen de agenten 1250 planten aan. Daarnaast werden twee mannen, een 35-jarige inwoner van Tijnje en een 62-jarige inwoner van Leeuwarden als verdachte aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De plantenen elektronische apparatuur werden in beslaggenomen. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor via een Meld Misdaad Anoniem melding.

Heerenveen: politie houdt snelheidcontrole
De politie heeft donderdag op Het Meer een snelheidscontrole gehouden waarbij 1019 voertuigen de radaropstelling passeerden. Daarbij reden 153 automobilisten boven de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. Een automobilist reed 90 kilometer per uur. Ook werden bromfietsers op hun snelheid gecontroleerd. Een bestuurder kreeg daarbij een proces-verbaal omdat hij 18 kilometer per uur te snel reed.

Leeuwarden: politie houdt man aan
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Nieuwestad een 41- en een 47-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van baldadigheid en poging tot zware mishandeling. De beide mannen gooiden vanuit een raam van de 2e etage van een appartement een gipsen beeld naar beneden terwijl er veel uitgaanspubliek op straat liep. Daarnaast werden ook nog flessen naar beneden gegooid. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.

Leeuwarden: politie houdt fietsendief aan
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het Stationsplein een 20-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het plegen van een fietsendiefstal. Agenten zagen de man ter hoogte van het NS station een fiets stelen, waarna hij wegfietste in de richting van de Westersingel. Daar kon de man in zijn kraag worden gevat. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Drachten: politie houdt vernieler aan
De politie heeft donderdagavond op de Noordkade een 52-jarige inwoner van Drachten aangehouden die ervan wordt verdacht een ruit van een bedrijf te hebben vernield. Een getuige die de vernieling zag gebeuren, belde direct via 1-1-2 de politie. Toen die ter plaatse kwam, werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: politie houdt man aan na aanrijding onder invloed
De politie heeft donderdagavond op de Middelwyk, een 29-jarige inwoner van Drachten aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een éénzijdige aanrijding had veroorzaakt. De automobilist was door onbekende oorzaak met zijn auto tegen een betonpaal gereden. De auto raakte zwaar beschadigd. Toen de agenten de man aanspraken, bleek hij naar inwendig gebruik van alcohol te ruiken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 785 ug/l blies. Naast een proces-verbaal, werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 9 uur.

Leeuwarden: politie houdt schennispleger aan
De politie heeft donderdagavond een 30-jarige inwoner van Burgum aangehouden, omdat hij zijn geslachtsdeel voor de ramen toonde, terwijl de bewoonster in haar kamer zat. Door direct via 1-1-2 de politie te bellen en een goed signalement door te geven, kon de verdachte even later door agenten in de nabijheid van de Prinsentuin worden aangehouden. De politie wil graag in contact komen met mensen die ook slachtoffer zijn geworden van de man. Mogelijk is de man ook actief geweest op andere plaatsen in Friesland. Zij kunnen voor meer informatie bellen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Harlingen: politie houdt verkeerscontrole
De politie heeft woensdag en donderdag op diverse plaatsen een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werd 27 keer proces-verbaal opgemaakt voor onder andere het niet handsfree bellen en het niet dragen van de autogordel.

Drachten: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft donderdagmiddag op de Burgemeester Wuiteweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 69-jarige fietsster uit Drachten gewond raakte. De vrouw reed op de Burgemeester Wuiteweg en wilde linksaf slaan richting het Blauwgras. Op dat moment reed daar een 26-jarige automobiliste uit Groningen die de Burgemeester Wuiteweg wilde oprijden. Zij zag daarbij de 69-jarige over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De fietsster is met letsel aan hoofd en been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Drachten: politie houdt grote milieucontrole
De politie heeft donderdag tussen 07.00 uur en 14.30 uur een milieucontrole gehouden op het Noorderend in Drachten. De controle vond plaats in samenwerking met het KLPD, de Rijksdienst voor wegverkeer en de Belastingdienst. In totaal werden 38 voertuigen gecontroleerd en werd 12 keer proces-verbaal opgemaakt. Dit voor onder andere defecte reminrichting, afvallende lading, overbelading en lengte overschrijding van het samenstel. Door de Belastingdienst werden 25 voertuigen gecontroleerd op het bezit van het verplichte eurovignet. Hier bleken 5 in overtreding die een naheffing kunnen verwachten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan