Politieberichten van donderdag 11 maart 07.00 t/m vrijdag 12 maart 07.00 uur.

Gronings opsporingsbericht op dadergezocht.nl
VEENDAM – De politie in Groningen heeft afgelopen maandag 8 maart een groot onderzoeksteam opgestart om de brandstichtingen in Veendam op te lossen. Aan het onderzoek naar de branden werken ook rechercheurs uit Drenthe en Fryslân mee. In het kader van de interregionale samenwerking tussen de drie noordelijke korpsen en op verzoek van het onderzoeksteam is er een opsporingsbericht op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] geplaatst.
Maandagochtend rond 3.15 uur brak er brand uit in een vestiging van Scheer & Foppen aan de Kerkstraat in Veendam. Hierbij kwam een brandweerman om het leven en raakte een ander gewond. Later die ochtend ontstond ook brand bij een leegstaande discotheek aan het Prins Hendrikplein.

Milieucontrole
DRACHTEN – De politie heeft donderdag in samenwerking met de RDW een milieucontrole in Drachten gehouden. De controle richtte zich voornamelijk op milieutransport. In totaal werden 38 voertuigen van de weg gehaald en gecontroleerd op zaken als documenten, lading, rijtijdenwet, technische eisen, afmetingen en gewicht. 17 keer werd er proces-verbaal opgemaakt voor onder andere afvallende lading, overbelading, gevaarlijke stoffen, APK, kapotte vering. Van deze 17 bekeuringen moesten 4 bestuurders direct maatregelen nemen. Bijvoorbeeld het plegen van direct herstel van de lading of de lading uit het voertuig halen en anders gaan vervoeren. Er werden in totaal 8 waarschuwingen gegeven voor defecte vering, onjuiste en onvolledige documenten en te lange lading. Door de RDW werden 23 voertuigen gecontroleerd op technische eisen. Hier vloeiden diverse overtredingen uit die vallen onder de 17 proces-verbalen.

In bezit van cocaïne
DRACHTEN – De politie heeft donderdagavond een 43-jarige man uit Drachten aangehouden voor het bezit van harddrugs. Surveillerende agenten zagen op de Lijsterstraat de Drachtster instappen in een auto en wegrijden. Omdat bekend was dat deze man vermoedelijk in harddrugs handelde werd het voertuig aan de kant gezet. De auto werd doorzocht en de verdachte gefouilleerd. Daarbij werd een zakje witte poeder, vermoedelijk harddrugs, aangetroffen en inbeslaggenomen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek het om cocaïne te gaan. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Burgernetactie na overval op winkel
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval op een winkel aan de Bilgaardpassage. Donderdagavond werd het winkelpersoneel rond 20.55 uur bedreigd met een wapen, vermoedelijk een vuurwapen. De dader eiste geld. Toen hij de buit had ging de dader er vandoor. De politie werd direct gealarmeerd waarbij de omgeving door de politieagenten werd afgezet en doorzocht. Ook werd direct een Burgernetactie opgestart waarbij 2195 deelnemers uitkeken naar de verdachte. Ondanks de zoekactie, een goed signalement en meerdere reacties van Burgernetdeelnemers leidde dit niet tot een aanhouding. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Aanrijding auto en taxi
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op zaterdag een aanrijding op de Rengerslaan afgehandeld. Een 55-jarige taxibestuurder uit Noardburgum had daarbij de auto van een 24-jarige automobiliste uit Gytsjerk op de kruising niet gezien met een botsing tot gevolg. De 24-jarige vrouw is met letsel aan haar knie en schouder per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Meerdere vangkooien voor muskusratten vernield
HOLWERD – BLIJE – HEGEBEINTUM – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vernieling van in totaal 7 vangkooien voor muskusratten. De vangkooien en onderdelen daarvan werden vernield bij Holwerd, Blije en Hegebeintum in de periode tussen woensdag 3 maart en woensdag 10 maart. De kooien worden iedere week nagelopen. De politie wil graag achterhalen wie deze vernielingen heeft gepleegd en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen zich melden via 0900 – 8844. Ook is dit mogelijk via Meld Misdaad anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan