Vrijdag 11 november

Politieberichten van vrijdag 11 november

Insluipers aangehouden

BOLSWARD- De politie heeft woensdagmiddag in- en nabij een woning aan de Hichtumerweg een 40-jarige vrouw en een 28-jarige man, beide inwoners van Lelystad, aangehouden op verdenking van poging diefstal. Een oplettende buurvrouw zag dat de man en de vrouw zich verdacht ophielden bij deze woning. De 40-jarige ging de woning van de hoogbejaarde bewoonster binnen terwijl de 28-jarige man op de uitkijk bleef staan. Direct belde de buurvrouw via 1-1-2 de politie die ter plaatse ging. Agenten zagen de vrouw uit de woning van het 91-jarige slachtoffer rennen. Zij kon aan worden gehouden. De 28-jarige werd even later aangehouden. Hij had zich verstopt in coniferen haag. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Hun auto werd in beslag genomen.

Verkeerscontrole in samenwerking met Belastingdienst

HARLINGEN – De politie heeft woensdag in samenwerking met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de N31 ter hoogte van de Koningsbrug. In totaal werden door de Belastingdienst 5933 kentekens gescand wat 60 hits opleverde. 15 keer werd beslag gelegd op een voertuig met een gezamenlijke waarde van € 87.500,-. Vijf auto’s werden ter plaatse in beslag genomen en er werden voor € 6871, – aan openstaande boetes ter plaatse betaald. Daarnaast werden door de politie bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en voor het onverzekerd rijden.

Mishandeling

HURDEGARYP- De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 16-jarige inwoner van Tytsjerk. Het slachtoffer zat samen met een vriend op een trap van een bank aan de Rijksstraatweg toen twee mannen op één fiets langs kwamen fietsen. De mannen bleven bij de twee jongens staan. Eén van de twee mannen greep het slachtoffer bij de keel en gaf hem een kaakslag.

Signalement verdachte:

*Man
*Getinte huidskleur
*Leeftijd ongeveer 18 jaar
*Zwart stekelig haar met aan de zijkanten gel in het haar.
*Zwarte, vilten, jas tot over de heup
*Lengte 1.80 m.
*Nederlands sprekend met een buitenlandsaccent
De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze mishandeling. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Het slachtoffer deed aangifte.

Auto rijdt door over afzetting

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdag rond 21.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Drachtsterweg. Een 21-jarige inwoner van Nieuwehorne was hier met een auto over de afzetting van de busbaan gereden. Hierdoor kreeg de auto twee lekke banden en schade aan de ophanging van de wielen. De 21-jarige verklaarde dat hij afgeleid werd door het navigatieapparaat en een stuurfout maakte.

Winkeldiefstal

DRACHTEN – De politie heeft donderdag rond 19.00 uur een 47-jarige man (woonplaats niet bekend) aangehouden voor winkel diefstal. Op het moment dat drie personen een winkel aan de Noorderbuurt verlieten ging de signalering van het detectiepoortje af. Medewerkers van de winkel zagen dat de 47-jarige er vandoor ging. Op de Markt kon hij door een medewerker van de winkel aan worden gehouden. Politie onderzoek wees uit dat er in de tassen die de man bij zich had gestolen kleding zat. Aan de hand van een foto die gemaakt was door een getuige waarop de andere twee personen stonden, werden deze verdachten, een 41-jarige vrouw met haar 12-jarige dochter, aangetroffen op de Berglaan. Ook zij zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Agent geslagen

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 05.00 uur een 18-jarige inwoner van Hoorn aangehouden voor mishandeling. Bij het gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein was een ruzie ontstaan tussen twee groepen jongeren. Agenten die hier getuige van waren probeerden de partijen uit elkaar te halen en te scheiden. Hierbij werd een agent door de 18-jarige geslagen. In het tumult wat ontstond kon de 18-jarige kon niet direct aan worden gehouden en zag hij kans om de agent nog een keer te slaan. De verdachte is uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politie bureau. Nadat de rust terug was gekeerd zijn de jongeren die betrokken waren bij de ruzie zijn gesommeerd om weg te gaan. Bij het station laaide de ruzie weer op en werd een 20-jarige inwoner van Veenwouden geslagen. Hij liep een gebroken neus op. Voor deze mishandeling werden twee 19-jarige inwoners van Hoorn, een 17- jarige inwoner van Hoorn en een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan