Vrijdag 11 mei

Politieberichten van vrijdag 11 mei

Negen ruiten vernield van restaurant

GROU – De politie onderzoekt de vernieling van negen ruiten van een restaurant aan de Stationsweg. In de nacht van woensdag op donderdag werden de ruiten vernield. Waarmee is nog onduidelijk, in het restaurant werd niets aangetroffen waarmee de ramen kapot waren geslagen. De schade bedraagt tussen 3000 á 4000 euro. De ruiten van het restaurant zijn al vaker vernield. Namens het gedupeerde restaurant werd ook nu weer aangifte gedaan.

Rijden onder invloed

DOKKUM – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige automobilist uit Twijzelerheide. De bestuurder bleek bij een controle op de Wikel onder invloed te zijn en werd naar het politiebureau overgebracht voor een ademanalyse. Gezien het resultaat van 660 ug/l werd het rijbewijs van de man de ingevorderd en werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Ongeval met letsel

DRACHTEN – De politie onderzoekt een ongeval dat donderdagmiddag plaatsvond op de Zuiderdwarsvaart. Een 36-jarige motorrijder uit Drachten kreeg daar geen voorrang van een 26-jarige automobilist uit Wijnjewoude. Deze wilde vanaf een uitrit de weg op rijden, juist op het moment dat de motorrijder passeerde. Deze botste op de auto en kwam ten val. De motorrijder werd met letsel aan zijn knie en enkel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Bij verkeerscontrole 24 auto’s in beslag genomen

SNEEK – De politie heeft donderdag samen met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de A7 ter hoogte van Sneek. De controle was gericht op openstaande boetes, belastingschuld en overige overtredingen. Tussen 10.00 en 18.00 uur werden met behulp van de ANPR (Automatic Nummer Plate Recognition) de kentekens van 7200 voertuigen gescand. Het systeem gaf bij 60 voertuigen aan dat de eigenaar van een voertuig vermoedelijk nog een boete en/of belastingschuld had openstaan. De bestuurders van deze voertuigen werden vervolgens naar een controleplaats gebracht. Ter plaatse voldeden 10 bestuurders alsnog een openstaande belastingsschuld van in totaal 29.400 euro. Van 24 bestuurders nam de Belastingdienst de auto in beslag, omdat ze de openstaande schuld niet konden of wilden voldoen. Het ging daarbij om een openstaande schuld van in totaal 644.000 euro. Twee bestuurders bleken te rijden in een auto waarvan het kenteken was geschorst. Verder maakte de politie proces-verbaal op tegen een bestuurder voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden in een onverzekerd voertuig. Eén bestuurder weigerde de sleutel van zijn in beslag genomen voertuig af te geven. Ook daar werd proces-verbaal voor opgemaakt.

Poging tot opzettelijk aanrijding

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond een 39-jarige Leeuwarder in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht die avond op de Apolloweg een 35-jarige plaatsgenoot opzettelijk te hebben willen aanrijden. Deze liep daar zijn hond uit te laten toen de verdachte opeens met zijn auto op hem af kwam rijden. De aangever kon nog net opzij springen en wist daardoor erger te voorkomen. Hij belde even later de politie die de bestuurder van de auto, een bekende van de aangever, korte tijd later aanhield. Aan het incident zou een lang slepend conflict ten grondslag liggen.

Verkeerscontrole

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Op de Greunsweg werden automobilisten gecontroleerd, waarbij het accent lag op de technische staat van voertuigen en aanhangwagens. Geconstateerd werd dat veel automobilisten hun zaakjes niet op orde hadden. Zo bleek vier keer een hulpkoppeling niet of niet goed bevestigd te zijn, waren twee aanhangwagens niet voorzien van een kentekenplaat en bleek in twee gevallen de lading niet goed vastgezet te zijn. In verband met de CAO-acties werden de overtreders gewaarschuwd en werd tegen hen geen proces-verbaal opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan