Politieberichten van vrijdag 11 maart.

Politie zoekt getuigen aanrijding
HARLINGEN- De politie onderzoekt een aanrijding die woensdagmiddag plaatsvond op de Noorderhaven. Daarbij werd een 24-jarige inwoner van Harlingen door de bestuurder van een donkergekleurde Audi stationwagen aangereden. De bestuurder stopte niet maar reed door.

De 24-jarige Harlinger reed op zijn snorfiets op de Noorderhaven. Hij kwam uit de richting Hoogstraat en reed in de richting Waddenpromenade. Net na de kruising met de Leeuwenbrug kwam hij drie voertuigen tegen waarvan de voorste auto plotseling op zijn weghelft terecht kwam en tegen de linker zijkant van zijn snorfiets botste. De snorfietser kwam vervolgens ten val en onder zijn snorfiets terecht. Door de aanrijding raakte hij gewond. Het slachtoffer zag dat de auto die hem had geraakt niet stopte maar wegreed in de richting van de Hoogstraat, Midlumerlaan en Spiker. De betrokken auto moet mogelijk aan de linkervoorzijde schade hebben.
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoon 0800-7000.

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding
STIENS – De politie heeft donderdagochtend op de Bredyk het rijbewijs van een 55-jarige automobilist uit Berlikum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder reed 111 kilometer per uur, terwijl op deze weg 60 is toegestaan. De verdachte werd door agenten staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Radardetector in beslag genomen
WOUTERSWOUDE- De politie heeft donderdagmiddag een radardetector in beslag genomen op de Trekwei. Agenten in een radarauto passeerden op de Trekwei een geparkeerde auto. De apparatuur in de radar auto signaleerde dat er een radardetector in deze auto aanwezig was. De agenten spraken de bestuurder aan. In eerste instantie ontkende de automobilist maar toen zagen de agenten de detector naast hem in de auto liggen. Het apparaat is in beslaggenomen en tegen de 57-jarige automobilist uit Driesum werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto gestolen na inbraak
NIJEGA- De politie onderzoekt een inbraak en de diefstal van auto van het merk Audi, type A3, zwart van kleur, voorzien van het kenteken 73-RL-JT. In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in de woning aan de Commissiewei. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam de forceren. Uit de woning werden een laptop, geld, pinpas, een identiteitsbewijs en tankpas en de autosleutels weggenomen. Een 43-jarige bewoner deed aangifte.

Aanhouding
HEERENVEEN – De politie heeft donderdag rond 20.30 uur een 28-jarige inwoner van Haskerdyken aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Een surveillerende agent zag dat er op de Sieverstraat in Heerenveen een aantal jongeren ruzie hadden. De jongeren werden uit elkaar gehaald en weggestuurd. De 28-jarige bleef ondanks de sommeringen van de agent terug komen en ruzie zoeken. De verdachte is uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal benzine
HARLINGEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.00 uur een 23-jarige en een 26-jarige inwoner van Harlingen aangehouden voor de diefstal van benzine. Getuigen zagen dat de mannen zich verdacht ophielden bij auto’s die geparkeerd stonden op het Tiepelplein. Surveillerende agenten troffen de verdachten aan en in auto van de Harlingers troffen de agenten een jerrycan en aantal slangen aan. De beide verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.00 uur een 21-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden voor mishandeling. Een 25-jarige inwoner van Leeuwarden was tijdens een bezoek aan een horecagelegenheid aan de Nieuwestad door de verdachte geslagen. Door ter plaatse gekomen agenten is de verdachte, die nog in de horecagelegenheid aanwezig was, aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Auto tegen boom
BEETSTERZWAAG – De politie heeft donderdag rond middernacht geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Poostweg. Een 24-jarige inwoner van Houtigehage was hier met zijn auto tegen een boom gereden. De bestuurder raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Zijn auto raakte totaal vernield en is door een berger afgesleept. Naar de oorzaak van het ongeval wordt nog onderzoek gedaan.

Mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 22-jarige en een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. Rond 04.30 uur was er ruzie geweest bij een horecagelegenheid op het Ruiterskwartier. Tijdens deze ruzie was een 27-jarige inwoner van Leeuwarden geslagen. De verdachten waren weggelopen maar aan de hand van het opgegeven signalement werden de mannen door de camera’s van stadstoezicht gespot op de Voorstreek. Agenten hielden de Leeuwarders aan en zij werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Aantreffen gestolen fiets
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdag rond 17.00 uur een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor de diefstal van een fiets. Een 12-jarige inwoonster van Stiens liep op de Nieuwestad en zag hier de Leeuwarder op haar fiets die een week eerder gestolen was. Uit het onderzoek van de ter plaatse gekomen agenten bleek het inderdaad om de fiets van de 12-jarige te gaan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en bekende de diefstal.

Verkeerscontrole
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdag op de Newtonweg een controle gehouden op de belading van auto’s en aanhangwagens. Tijdens deze controle werden 12 bestuurders bekeurd.

[bullets]7 bestuurders hadden geen markeringsbord op hun lading die meer dan één meter achter hun voertuig uitstak
1 voertuig had geen stootbalk
1 voertuig was overbeladen
Bij twee voertuigen was de lading niet goed afgedekt en was er kans dat de lading er afviel
Bij een voertuig was de ‘losrembreek’ kabel niet in orde.[/bullets]

112Fryslan