Politieberichten van vrijdag 10 februari

Televisie buit bij inbraak

TYTSJERK- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Lytsegeast die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond. De daders kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werd een televisie weggenomen. De 39-jarige eigenaar deed aangifte.

Vrouw gewond bij aanrijding

WESTEREEN- De politie heeft donderdagmiddag op de Boppewei een aanrijding afgehandeld waarbij een38-jarige vrouw uit Zwaagwesteinde gewond raakte. De vrouw zag te laat dat de bestuurder voor haar voor de rotonde stopte om voorrang te verlenen en reed hier met volle snelheid tegenaan. Ze werd met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Zes aanhoudingen bij ontmanteling hennepkwekerij

SINT-JACOBIPAROCHIE- De politie heeft donderdagmorgen in een pand aan de K.L. de Vriesstraat zes personen aangehouden op verdenking van het vervaardigen van hennep. Het gaat om drie personen uit Sint Jacobiparochie – twee vrouwen van 20 en 26 jaar en een 32-jarige man – en drie inwoonsters van Leeuwarden van 62, 44, en 22 jaar. De agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor via eigen onderzoek en anonieme tips. In de kwekerij troffen de agenten de vier vrouwelijke verdachten aan die bezig waren de henneptoppen te knippen. In de inpandige woning werden de 32-jarige man en de 20-jarige vrouw aangehouden. In het pand troffen de agenten 350 hennepplanten aan. De elektriciteit werd illegaal afgenomen. Alle zes verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten.

Auto in beslag genomen

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond de auto van een 47-jarige man uit Leeuwarden in beslag genomen na onveilig rijgedrag. Op het moment dat agenten achter de man op het Oostergoplein kwamen rijden, voerde hij de snelheid op. Hierop kreeg hij een stopteken, maar dit werd genegeerd. Na een aantal straten door gereden te zijn, gleed hij in de Marijkestraat door de hoge snelheid tegen een geparkeerd voertuig en aanhangwagen aan. De bestuurder bleef doorrijden en parkeerde op de Antilleweg zijn auto. Hier werd hij aangehouden en zijn auto in beslaggenomen. De man bleek in het bezit te zijn van een ongeldig verklaard rijbewijs en had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 180 ug/l. De man werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten.

Twee gewonden bij ongeval

SIEGERSWOUDE – De politie heeft donderdagmiddag op de Bremerwei een ongeval afgehandeld waarbij een 79-jarige man en een 80-jarige vrouw, beiden uit Bakkeveen, gewond raakten. De man reed vanuit richting Siegerswoude over de Bremerwei naar de kruising met de Klauwertswei. Om onduidelijke reden reed hij daar rechtdoor door een heg een droge greppel in. De man raakte hierbij aan zijn gezicht gewond, de vrouw aan haar been. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Winkeldief aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond een 42-jarige winkeldief uit Leeuwarden ingesloten. Twee mannen liepen een winkel aan het Johannes Kolfplein uit met een volle boodschappentas zonder te betalen. De bewaker kon een van de mannen aanhouden. Bij de aanhouding verzette de man zich echter hevig en ontstond een worsteling. Met behulp van een omstander kon hij uiteindelijk naar binnen worden gebracht waar hij door de inmiddels gealarmeerde politie werd overgenomen. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraken in Oldeberkoop

OLDEBERKOOP – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar drie inbraken die donderdag in Oldeberkoop gepleegd zijn. Tussen 14.20 en 15.30 uur kwam men een woning aan Het Hoogte via een slaapkamerraam binnen, waarna de gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden onder andere sierraden en een spelcomputer weggenomen. De 47-jarige bewoonster deed aangifte. Tussen 13.00 en 16.30 uur werd de achterdeur van een woning aan de Johannes Koenesweg opengebroken, waarna geld en sierraden werden weggenomen. Een 52-jarige bewoner deed aangifte. Tussen 08.00 en 18.45 uur werd een raam van een woning aan de Hoogengaardelaan opengebroken, waarna de hele woning doorzocht werd. Het is nog onduidelijk wat hier weggenomen werd. Een 43-jarige bewoner deed aangifte.

Bikedienst met spikebanden in Sneek

SNEEK – De politie heeft donderdag tussen 15.00 en 21.30 uur toezicht op het ijs van de Geeuw, de Kolk, de stadsgrachten en de Zwette gehouden met bikes voorzien van spikebanden. Hiermee kunnen de agenten zich zeer snel verplaatsen op het ijs en snel reageren en handelen bij incidenten. Tijdens de dienst werd onder andere op de Geeuw een brommobiel van het ijs gestuurd die daar aan het crossen was. Ook werden een aantal crossende bromfietsers van het ijs gestuurd. De politie zal de komende dagen meer bikecontroles op het ijs uitvoeren.

112Fryslan