Politieberichten van vrijdag 1 oktober.

Automobilist bedreigd
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van een man die op woensdag 22 september een automobilist bedreigde met een honkbal knuppel en hierbij de voorruit van de auto kapot sloeg.

Op woensdag 22 september, rond 18.50 uur, reed een 26-jarige inwoner van Heerhugowaard bij de rotonde van de Heliconweg -Tesselschadestraat. Deze bestuurder reed op de Harlingerstraatweg in de richting van het Europaplein op de rechterrijstrook. Bij het samengaan van de twee rijstroken, reed de bestuurder van een andere auto op het verdrijvingvlak en moest daardoor invoegen en achter de 26-jarige gaan rijden. Bij de rotonde met de Tesselschadestraat werd de Heerhugowaarder ingehaald en door deze bestuurder klem gereden. De man stapte uit en had een honkbalknuppel in zijn handen. Zonder verder iets te zeggen sloeg de verdachte met de honkbalknuppel op de voorruit van de auto van het slachtoffer en reed weer weg.

Het signalement van deze man is:
[bullets]blanke man
lengte ongeveer 1.75 meter
kort gemillimeterd haar
grijze trui
blauwe spijkerbroek
zwarte schoenen
grote zegelring aan zijn linkerhand en ook ringen aan de rechterhand.
Verplaatste zich in een grijze Alfa Romeo 156 Twinspark[/bullets]

Heeft u dit voorval gezien, of weet u wie deze persoon is, neemt u dan contact op met de politie onder het telefoonnummer 0900 – 8844. Wenst u liever anoniem informatie geven, dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000.

Vrouw gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN- DE politie heeft donderdagmiddag een aanrijding op de mr. P.J. Troelstraweg afgehandeld. Daarbij raakte een 21-jarige inwoonster van Sint Annaparochie gewond. Door nog onbekende oorzaak botste de vrouw op de kruising met de Vierhuisterweg tegen de auto die bestuurd werd door een 51-jarige inwoner van Leeuwarden. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Hennep aangetroffen in auto
OLDEBERKOOP – De politie heeft donderdag rond 16.00 uur bij een controle op de Stellingenweg 3 kilogram hennep aangetroffen in een bestelauto. Surveillerende agenten hielden een bestelauto staande en troffen in de laadruimte van de auto een tas aan waarin de hennep zat. De bestuurder, een 50-jarige inwoner van Amsterdam, is aangehouden. De hennep en de auto alsmede een groot geldbedrag wat de Amsterdammer bij zich had, is inbeslaggenomen.

Inbraak bedrijven
FERWERT – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in drie bedrijfspanden aan de Ljouwerterdyk en Mounewei. In de nacht van donderdag 30 september op vrijdag 1 oktober werd hier ingebroken. Bij het pand aan de Ljouwterdyk zijn de inbreker(s) binnengekomen door een raam te verwijderen en bij de andere twee panden is de toegangsdeur opengebroken. De bedrijven zijn doorzocht maar het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Auto rijdt in op fietser
LEMMER – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder van een grijze Skoda die op donderdag opzettelijk inreed op een fietser. Rond 07.30 uur reed een 42-jarige inwoner van Lemmer over de rotonde bij de Almere. Tijdens het oversteken van de rotonde werd hem geen voorrang verleend door de bestuurder van de Skoda waardoor de fietser bijna aangereden werd. De Lemster schrok en riep naar de automobilist dat hij uit moest kijken. De 42-jarige reed verder maar hoorde achter zich een auto met piepende banden keren. De bestuurder van de Skoda kwam met hoge snelheid op hem afrijden. Via de berm kon de fietser weg vluchtten maar op de brug naar de Visserburen reed de Skoda weer met hoge snelheid achter hem en probeerde hem weer te raken. Het lukte de 42-jarige om weg te komen maar op de Gerben Bootsmastraat kwam hij de Skoda weer tegen. Ook hier probeerde hij het slachtoffer weer aan te rijden. Na deze poging keerde de auto een reed weg in de richting van de Lemstervaart.

De politie wil graag in contact komen met mensen die deze voorvallen gezien hebben of die aan de hand van het signalement van de auto de bestuurder denken te herkennen. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Signalement auto:
[bullets]Zilver grijze Skoda stationwagen
Model Octavia of Fabia[/bullets]

Bestuurder:
[bullets]Blanke man
Leeftijd 35 – 40 jaar[/bullets]

Hennepplantage ontmanteld
MORRA – De politie heeft op verzoek van de officier van justitie van het OM in Drenthe een bezoek gebracht aan een woning op de Achterwei met de bedoeling om iemand buiten heterdaad aan te houden. De agenten hoorden vervolgens dat de gezochte persoon niet thuis, door gebruik te maken van een machtiging tot binnentreden werd in de woning vervolgens gekeken of de persoon ook daadwerkelijk niet thuis was. Dit bleek op dat moment zo te zijn. Bij het kijken op een kinderkamer troffen agenten een hennepplantage aan met in totaal 171 hennepplanten. Deze is na overleg met de officier van justitie in beslag genomen en vernietigd. Door een energiebedrijf is onderzoek gedaan en het bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Twee personen werden gelijk aangehouden in de woning, dit waren de 25-jarige hoofdbewoonster uit Morra en een 22-jarige inwoner van Rotterdam. De 19-jarige bewoner waarvoor de politie in eerste instantie bij de woning kwam verscheen even later bij de betreffende woning, ook hij werd aangehouden.

Winkeldief aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een winkeldiefstal bij een bedrijfspand aan de Wirdummerdijk rond 16.30 uur. De winkeldief had zonder te betalen van een artikel de winkel verlaten en was weggelopen in de richting van de Weaze. Direct hierop werd door het winkelpersoneel de politie gewaarschuwd. Een agent op de mountainbike trof vervolgens een man aan in de Ayttasteeg die mogelijk voldeed aan het signalement. Nadat zijn capuchon werd afgedaan, zag het personeel van de winkel dat dit de man was welke zonder te betalen was weggegaan. De 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd vervolgens aangehouden op verdenking van de winkeldiefstal. De 36-jarige is ingesloten en is na verhoor overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Bromfietser gewond na aanrijding
WOLVEGA – De politie heeft een onderzoek ingesteld bij een aanrijding op de kruising Lycklemaweg met de Deken Vaasstraat. Een 51-jarige bromfietser uit Wolvega reed op de Lycklemaweg in de richting van de Spoorlaan. Een 48-jarige bestuurster uit Wolvega van een auto reed ook op de Lycklemaweg en sloeg linksaf de Deken Vaasstraat op en zag de 51-jarige bromfietser over het hoofd. De 51-jarige Wolvegaaster kon een botsing niet meer voorkomen en botste met zijn brommer tegen de zijkant van de auto aan. De bromfietser werd voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Man valt in de gracht
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond een 51-jarige inwoner van Leeuwarden uit de stadsgracht gevist. Surveillerende agenten werden aangesproken door voorbijgangers dat er iemand in het water was gevallen. Eenmaal ter plaatse gekomen zagen de agenten een 51-jarige Leeuwarder in het water staan. De agenten hebben met behulp van omstanders de man uit het water gehaald. De Leeuwarder is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Hoe de man te water is geraakt, is onbekend.

Inbraak in bedrijf
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak welke heeft plaatsgevonden op vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur in de Bilgaardpassage. Agenten zagen dat bij een boekhandel een toegangsdeur was geforceerd. Een agent met een politiehond heeft nog een zoekslag gemaakt in de winkel maar er werd niemand meer aangetroffen. Er is een onbekend geldbedrag weggenomen uit de winkel, wat er nog meer weg is, is nog onbekend. De eigenaar moet nog aangifte doen.

Auto te water
ZURICH – De politie heeft een onderzoek ingesteld bij een auto te water op de A31 ter hoogte van het benzinestation. De agenten troffen een auto zonder inzittenden aan in de sloot welke ligt tussen de Casper de Roblesdijk en de A31. Door de berger is het voertuig uit de sloot gehaald en afgesleept. De agenten stellen nog een onderzoek in naar de bestuurder van deze auto. Vermoedelijk heeft de bestuurder de macht over het stuur verloren op de Casper de Roblesdijk en is via de berm in de sloot gekomen.

112Fryslan