Fryslân, 01-05-2009 • Politieberichten van donderdag 30 april 11.00 uur t/m vrijdag 01 mei 13.30 uur

Nijega en Engwierum: snelheidsovertredingen
De politie heeft donderdagmiddag op de Mounebuorren net buiten Engwierum het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige man uit Drachten. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met 113 km/u terwijl 60 km/u is toegestaan. Door de overschrijding van 53 km/u werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op de Hearrewei in Nijega overschreed een 55-jarige inwoner van ’s-Gravendeel de maximum snelheid van 100 km/u per uur. Hij had daarbij een snelheid 159 km/u te hard. Door deze overtreding werd zijn rijbewijs ingevorderd. Naast de invorderingen werd proces-verbaal opgemaakt.

Lemmer: politie zoekt getuigen mishandeling
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die donderdagmiddag op het Fedde Schurerplein heeft plaatsgevonden. Een 16-jarige man liep met vrienden over de vrijmarkt. Hij speelde met de weerkaatsing van het licht in een spiegel die hij net gekocht had. Waarschijnlijk scheen hij hierbij een vrouw in de ogen. Hierop sprak een man die bij de vrouw was, de jongen dreigend aan en greep hem bij de keel. De jongens zijn na het voorval meteen naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Agenten deden nog een zoekslag in de omgeving, maar de verdachte bleek al weg te zijn. Het signalement van de man is als volgt:

[ul][li]Blanke man met kaal hoofd[/li][/ul]
[ul][li]1.80 meter[/li][/ul]
[ul][li]Stevig postuur[/li][/ul]
[ul][li]Spijkerbroek / oranje T-shirt en zwart/blauwe jas[/li][/ul]

De man had twee boxerhonden bij zich.
De politie roept de verdachte, of getuigen van de mishandeling, op zich te melden via 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Harlingen: twee mannen voor vernielingen aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen rond 03:00 uur, twee mannen, een16-jarige en een 17-jarige inwoner van Harlingen aangehouden die ervan worden verdacht auto’s en ruiten te hebben vernield. De vernielingen vonden plaats op de Noorderhaven en Hoogstraat. Naar aanleiding van diverse meldingen van geweld, stelde de politie een onderzoek in. Toen een politieagent met een melder stond te praten, hoorde hij plotseling glasgerinkel en zag hij twee knapen snel weg rennen. In de Hoogstraat kon de agent de beide mannen aanhouden. Uit onderzoek in buurt bleek, dat bij een bedrijf aan de Hoogstraat een raam te zijn vernield. Ook bleek dat de twee over tien geparkeerde personen auto’s waren gelopen. Op de auto’s trof men schoenafdrukken aan afkomstig van de schoenen van de beide verdachten. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. De benadeelden deden aangifte.

Heerenveen: burgers houden man aan na vernieling auto’s
De politie heeft vrijdagmorgen rond 01:00 uur een 36-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor het vernielen van twee auto’s. Omstanders zagen de man op de Gedempte Molenwijk zijn fiets tegen geparkeerde auto’s smijten en zij zagen dat hij met een steen de achterruit van de auto’s vernielde. Zij konden de man ter plaatse aanhouden en belden direct 1-1-2, waarna zij de verdachte aan de politie overdroegen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor is ingesloten. Een 37-jarige inwoner van Grou en een 44-jarige inwoner van Heerenveen deden aangifte.

Heerenveen: man steekt met stanleymes, verdachte aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen om 00:20 uur een 48-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden die ervan wordt verdacht een 54-jarige inwoner van Heerenveen met een stanleymes in zijn gezicht te hebben gestoken. In een woning aan de Herenwal ontstond ruzie waarna de verdachte zijn stanleymes pakte en de andere man daarmee in zijn gezicht stak. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. Het mes welke in de woning werd aangetroffen, is in beslag genomen. Het slachtoffer deed aangifte.

Sneek: drugsdealer aangehouden
De politie heeft donderdagnacht een 21-jarige inwoner van Sneek aangehouden die ervan wordt verdacht harddrugs te hebben verkocht in een horecabedrijf in de Kruizebroederstraat. Bezoekers zagen de man drugs verkopen waarna zij direct 1-12 belden. Ter plaatse kon hij worden aangehouden. Hij bleek vijf wikkels vermoedelijk harddrugs in zijn bezit te hebben. De man is overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten.
De drugs zijn door de politie in beslag genomen.

Sneek: portier mishandelt, drie verdachten aangehouden
De politie onderzoekt een mishandeling die donderdagnacht heeft plaats gevonden in een cafébedrijf aan de Kruizebroederstraat. De portier van een horecabedrijf werd door drie personen, een 24-jarige en een 21-jarige inwoonster en een 18-jarige inwoner van Sneek, geschopt, gebeten en geslagen. De politie hield de drie verdachten in de Leeuwarderpijpsteeg aan. Zij zijn voor verhoor ingesloten in het politiebureau. De 28-jarige portier deed aangifte.

112Fryslan

})