Vrachtwagen vast op vangrail

LEEUWARDEN – Een vrachtwagen combinatie kwam maandagmiddag vast te zitten op de vangrail op de N31 Hendrik Algraweg.

De vrachtwagen kwam vanaf de rotonde Newtonlaan en reed over de N31 Hendrik Algraweg richting Goutum. Vlak voor het punt waar de vangrail begint voor de brug raakte de combinatie in de berm. Met het rechterachterwiel kwam de aanhanger op de vangrail terecht, na enkele tientallen meters kwam de combinatie tot stilstand nadat hij een flink stuk vangrail mee had genomen.

Berger Betten moest er aan te pas komen met een zware bergingswagen omdat het achterwiel in de vangrail vast zat. Het ongeval gebeurde rond 15:40 en rond 17:00 slaagde berger Betten erin om de aanhanger los te krijgen uit de vangrail.

Politie en rijkswaterstaat sloten de N31 tussen Newtonlaan en Goutum af waardoor verkeer om moest rijden via o.a. de Boksumerdyk. Verkeer vanuit Goutum kon de Hendrik Algraweg wel gebruiken maar moesten ter hoogte van het ongeval de snelheid aanpassen.

De rijrichting Deinum Goutum zal waarschijnlijk nog enige tijd afgesloten zijn wegens berging en mogelijk herstelwerkzaamheden aan de vangrail. Volgens de fileinformatie is de weg nu in zijn geheel afgesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan