LEEUWARDEN – Een geparkeerde auto is zaterdagavond zwaar beschadigd geraakt op de hoek Westerkade met het Zaailand.

De auto stond geparkeerd buiten de vakken net voor de bocht. Een vrachtwagen die op de Willemskade net gelost had bij de Albert Heijn, raakte de geparkeerde auto toen hij de bocht om wilde en sleepte de auto een stuk mee. Omdat de eigenaar van de auto niet te vinden was, kwam de politie ter plaatse om het ongeval op papier te zetten.

Omdat de auto muurvast zat aan de trailer, werd besloten om een berger in te schakelen. De ter plaatse gekomen berger heeft de bestuurdersdeur van de auto opengemaakt met een speciale stok om de handrem/versnelling eraf te krijgen. Met de bergingsauto kon hij vervolgens de auto van de vrachtwagen afduwen.

De vrachtwagen kon na circa twee uur vertraging eindelijk zijn weg vervolgen. Het lossen bij de Albert Heijn aan de Schrans ging helaas niet meer lukken, omdat de winkel inmiddels was gesloten. Buurtbewoners geven aan dat het op dit hoekje vaker misgaat met verkeerd geparkeerde auto’s en vrachtwagens. Meestal bleef het bij een kapotte spiegel, dit keer was de schade fors.