Vrachtwagen met melk kantelt op N31

DEINUM – Zaterdagmiddag rond 12:15 werd een ambulance naar de N31 Westergoawei gestuurd voor ongeval met een gekantelde vrachtwagen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tussen Deinum en de Westergoabrug kantelde een vrachtwagen combinatie met een tank melk. De vrachtwagen kwam net uit Deinum bij een boer weg. Bij de oprit richting Marssum ging het mis bij het nemen van de bocht. De wagen kantelde en blokkeerde de meest linkerweghelft. Een deel van de melk stroomde uit de tank weg over de weg en door de goot. De chauffeur kon zelfstandig zijn cabine verlaten.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is bij ons niet bekend, vermoedelijk heeft de chauffeur te snel gereden in de bocht.

Voordat de berging kon beginnen moest er eerst een andere tankwagen komen om de melk die er nog inzat over te pompen. Toen dit gebeurd was kon berger Theo Faber beginnen met de berging. Zij riepen hierbij de hulp in van een mobiele hijskraan van BKF. Met de kraan van BKF werd de wagen overeind getakeld. De berger heeft hierna de zwaar beschadigde wagen afgesleept. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de weg schoongemaakt en tevens de goten en putten. Rond half vier stond de vrachtwagen weer overeind.

Een ambulance kwam ter plaatse om de chauffeur te behandelen, hij raakte lichtgewond aan o.a. zijn polsen.

Bekijk nu de extra grote fotoreportage!

112Fryslan