GARYP – Op De Waldwei (N31) is dinsdagmorgen een vrachtwagen in de sloot terecht gekomen nadat deze in botsing was gekomen met een lijnbus.

Omstreeks 8:00 uur in de morgen ontstond het ongeval in de richting van Drachten. Direct werden de hulpdiensten opgeroepen. Er werd opgeschaald naar Middel Hulpverlening omdat er niet direct duidelijk was hoeveel slachtoffers er zouden zijn. De politie en Rijkswaterstaat hebben de gehele N31 gestremd en verkeer moest korte tijd omrijden De chauffeur van de vrachtwagen is door de brandweer bevrijd.

De verkeersongevallen analyse van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. De passagiers van de lijnbus zijn opgehaald door een andere bus een paar inzittenden van de bus zijn nog even nagekeken door het personeel van de ambulancedienst. In de File die ontstond door het ongeval is nog een aanrijding gebeurt met een taxibusje ook voor hun is vervangend vervoer ingezet.

Twee passagiers van de lijnbus zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeurs van de bus en vrachtwagen zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel, het is niet bekend of ze naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Later is begonnen met het bergen van de vrachtwagen het verkeer kon daarbij over 1 rijstrook langs passeren hierbij is wel een snelheidsbeperking ingesteld.

Hendrik Dijkstra