DRACHTEN – Vrijdagmiddag is een chauffeur uit Scharmer van Reproad met zijn vrachtwagen met daarop een asfaltfreesmachine gekanteld.

De man reed over de Waldwei (vanuit Leeuwarden) en nam bij Drachten de afslag naar Groningen. In de bocht ging het volgens de chauffeur mis, de wagen begon iets te hellen en de chauffeur stuurde daarop tegen. Het geheel kantelde desondanks toch, wat volgens de onfortuinlijke chauffeur heel langzaam ging.

Door het ongeval raakte de chauffeur licht gewond aan zijn hand. De op de dieplader bevestigde freesmachine lekte echter diesel en water. Hier werd het bedrijf Wenau voor ingeschakeld om dit op te ruimen. Berger Broekhuizen uit Donkerbroek liet een telescoopkraan komen om de combinatie weer rechtop te zetten. Om 19.15 was dat een feit, waarna de freesmachine nog weer rechtop moest worden gezet.

De afrit naar Groningen was op dat moment door Rijkswaterstaat afgesloten. De chauffeur was onderweg naar zijn huisadres om te eten. Daarna wachtte er bij Rotterdam nog een klusje op hem. Dit werd opgelost door iemand anders te sturen.

Tekst: Waldnet / Foto’s: [url=http://www.gpmvdb.nl]Geurt P. Maassen v/d Brink[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan