DRACHTEN – Bij een eenzijdig verkeersongeval op de A7 raakte vrijdagmorgen rond kwart voor elf een 62-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wolvega ernstig gewond.

De vrachtwagen reed vanuit de richting Groningen richting Heerenveen. Door onbekende oorzaak schaarde de man met zijn truck en oplegger. De combinatie, gevuld met mest, kantelde en schoof door de middenvangrail heen en kwam gedeeltelijk op de andere rijbaan tot stilstand. De chauffeur die bekneld in zijn cabine zat moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. Ook het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam met de traumaheli ter plaatse. De chauffeur kon rond kwart over twaalf door de hulpdiensten uit zijn benarde positie bevrijd worden. Het slachtoffer is vervolgens onder begeleiding van de politie per ambulance overgebracht naar het UMCG.

Een bergingsvoertuig is ook onder politie begeleiding ter plaatse gekomen om de cabine op te tillen. De kraan van de brandweer, die in eerste instantie ingezet werd, kon vanwege het gewicht de cabine niet optillen.

Tijdens het ontstaan van het ongeval moesten een uit tegengestelde richting naderende vrachtwagen- en autobestuurder nog uitwijken, waarbij de personenauto geraakt werd door de gekantelde combinatie. Hierna kwam de personenauto in botsing met in dezelfde richting rijdende vrachtauto. De 41-jarige betrokken autobestuurder uit België kwam hierbij met de schrik vrij.

De rijbaan van de A7 werd in beide richtingen door Rijkswaterstaat afgesloten en het verkeer werd omgeleid. Dit omdat beide rijrichting geblokkeerd waren door de vrachtwagen. Inmiddels rijdt het verkeer in beide richtingen weer. Het verkeer in de richting van Heerenveen moet momenteel nog gebruik maken van de vluchtstrook.

Foto’s Raymon Roersma en Ytzen Korf

Redactie