FERWERT – Op de Ljouwerterdyk – N357 heeft woensdag aan het eind van de middag een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een auto en een vrachtwagen.

Op de kruising met De Stelling kwam, vermoedelijk door een voorrangsfout, de vrachtwagen in botsing met de personenauto. Door de klap raakte de personenauto zwaar beschadigd en raakte de persoon in de auto gewond.

De hulpdiensten werden gealarmeerd om hulp aan de betrokkenen te verlenen. Naast de brandweer van Ferwert en Dokkum, kwamen ook een tweetal ambulances, politie-eenheden en de traumahelikopter op de plaats van het ongeval.

Het slachtoffer van de personenauto werd door de hulpverleners uit het voertuig bevrijd en vervolgens door het ambulancepersoneel onderzocht. Met onbekende verwondingen werd het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht. De chauffeur van de vrachtauto raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij.

De verkeersongevallenanalyse van de politie is ter plaatse gekomen en heeft het ongeval in kaart gebracht. Ten tijde van het ongeval werd één rijbaan afgesloten en werd het verkeer vanuit Marrum via een andere weg omgeleid.

Redactie