FRYSLAN – Tientallen politieagenten, ambulancemedewerkers en brandweermensen zijn tijdens oud & nieuw het slachtoffer van geweld.

Meestal is dit geweld specifiek tegen deze hulpverleners gericht. Daarbij vallen ieder jaar ook weer gewonden onder deze hulpverleners. Minister Opstelten noemde dit vorig jaar onaanvaardbaar. Ook de komende jaarwisseling zullen hulpverleners in heel Nederland weer te maken krijgen met veel geweld en zullen er hulpverleners zijn die gewond raken door vuurwerk en fysiek geweld. Help mee, dit geweld moet stoppen!

Stel, je bent getuige van agressie of geweld. Geweld tegen mensen is niet stoer of cool. Wat jij hebt gezien is geen incident, maar een trend die moet worden aangepakt. Jouw rol is hierbij cruciaal. Door aangifte te doen bij de politie kunnen daders serieus worden aangepakt. Ga dus naar de politie of bel ze via 0900-8844. Help de politieagenten en andere hulpverleners wanneer zij het slachtoffer zijn van geweld. Grijp in en steun ze. En als je dat niet durft, leg het dan vast met een telefoon of camera en upload de beelden naar de politie en meld je als getuige. Wil je liever anoniem blijven, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gi5XeIWLqiA[/youtube]

Bron: [url=http://http://www.handenaf.nl]Handen af van onze hulpverleners[/url]


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan