HASKERHORNE – Zondagavond rond 22:15 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de A7 tussen Joure en Heerenveen.

Een automobilist reed vanaf Heerenveen in de richting van Joure toen hij door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor en met zijn voertuig in de sloot terechtkwam.

Een 54-jarige medeweggebruiker uit Bergschenhoek twijfelde geen moment en stopte zijn voertuig om de hulpdiensten te alarmeren via 1-1-2. Een andere weggebruiker, een 20-jarige man uit Oudehaske, passeerde het incident en stopte ook.

Omdat hij bekend was in de omgeving reed hij om via de Polderboskdyk en wist vervolgens zijn voertuig zo te parkeren dat de plek waar de auto in de sloot lag werd verlicht. Daarna sprong hij het water in om de portier open te krijgen. Dit lukte niet. Wel hoorde hij een persoon op het raam tikken. De helper merkte dat in de auto nog een luchtbel aanwezig was en heeft de man pratende gehouden zodat hij in de luchtbel bleef.

De hulpdiensten waren inmiddels gearriveerd en politieagenten konden dankzij de krik die werd aangereikt door een andere 33-jarige passant uit Goingaryp het ruit vervolgens inslaan en de bestuurder er uit halen. De brandweer heeft nog geholpen om de bestuurder uit de sloot te halen en op de brancard te krijgen. Ook hebben zij nog een zoekslag gedaan om en in het voertuig om er zeker van te zijn dat er niemand meer in de auto of sloot zat. In het voertuig werden geen andere personen aangetroffen.

De bestuurder is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.
Bureau Verkeersongevalsanalyse stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s met dank aan brandweer Joure: http://www.brandweerjoure.nl/ en Keimpe Annema – http://www.kazernesheerenveen.nl/

Bent u getuige van nieuws waar wij nog niet bij zijn? SMS de 112fryslan tiplijn en geef de locatie door : Tel. Nr. 06-10242671

112Fryslan

})