LEMMER – Vrijdagavond rond kwart over elf zijn een bromfietser en voetganger met elkaar in botsing gekomen op de Nieuwburen in het centrum.

Hoe de bromfietsbestuurder in botsing is gekomen met de voetganger is nog onbekend. Vele hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, verschillende politie-eenheden en de traumahelikopter, kwamen met spoed ter plaatse.

De voetganger was dusdanig gewond dat de arts van het Mobiel Medisch Team het ambulance-personeel onderweg naar het Medisch Centrum Leeuwarden heeft ondersteund. De helikopter was nog niet ter plaatse bij het incident en deed een zogenaamde rendez-vous langs de A6. De arts stapte over van de helikopter in de ambulance om de ambulance-verpleegkundige te ondersteunen.

Ook de bromfietser raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen analyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. Tijdens het ongeval was er veel drukte op straat, omdat er ook kermis gaande was in de watersportplaats.

Redactie