Voorpagina > Voetganger gewond bij bizarre aanrijding
Ambulance Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Voetganger gewond bij bizarre aanrijding

Voetganger gewond bij bizarre aanrijding

LEEUWARDEN – Een voetganger is woensdagmiddag gewond geraakt bij een bizar ongeval op de Schrans, waar een fietsster werd aangereden.

Een automobilist die op de Schrans reed, zou afslaan of een U-bocht maken, hierbij reed hij een fietsster aan. Vervolgens botste de automobilist met zijn auto tegen een geparkeerde auto in de zijstraat. Een voetganger die op dat moment op de stoep liep of tussen de geparkeerde auto en een winkelpand stond, raakte gewond. Hij werd vermoedelijk geraakt door één van de auto’s.

Twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan de voetganger. De voetganger is door personeel van beide ambulances op de stoep behandeld. Hij is vervolgens per ambulance naar het MCL gebracht. De fietsster die aangereden werd, is in de ambulance uit voorzorg nog even gecontroleerd. Ze had alleen wat last van haar knie en hoefde niet mee naar het MCL.

De politie die met meerdere eenheden ter plaatse kwam, sloot de Schrans richting Verlengde Schrans af vanwege het ongeval. De geparkeerde auto van een winkeleigenaar raakte zwaar beschadigd. Bij het ongeval sneuvelde ook een paal met een bord.

De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Na het onderzoek zijn beide auto’s afgesleept door een berger.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings