ANJUM – Maandagmorgen rond kwart over elf is op de Skanserwei een auto van Staatsbosbeheer in botsing gekomen met een personenauto. Het ongeval vond plaats op de kruising ter hoogte van De Singel en kwam tot stand door een voorrangsfout.

De personenauto wilde vanaf een erf de Skanserwei oprijden. Tijdens het rijden zag de bestuurder het voertuig van Staatsbosbeheer over het hoofd. Deze kwam van rechts. Een aanrijding was het gevolg, waarbij beide voertuigen forse schade opliepen.

De hulpdiensten werden direct opgeroepen om naar de locatie van het ongeval te gaan. Naast de politie en een ambulance, werd in eerste instantie ook de brandweer van Anjum opgeroepen. Al snel was duidelijk dat er niemand bekneld zat, zodat de brandweer afgemeld kon worden.

De politie en de ambulance kwamen bij het ongeval ter plaatse. De bestuurder van de personenauto is kort door het ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen. Na behandeling was duidelijk dat de bestuurders van beide voertuigen met de schrik vrij waren gekomen.

Door het ongeval liepen beide voertuigen forse schade op, waardoor ze door een berger afgesleept moesten worden. Ten tijde van het ongeval heeft de politie de Skanserwei afgesloten en het verkeer omgeleid.

Ate Atema