BROEKSTERWALD – Bij een ernstig verkeersongeval op de Haadwei bij Broeksterwald is donderdagochtend een automobilist ernstig gewond geraakt. Rond 09:00 uur raakte de bestuurder ter hoogte van het tankstation van de weg en brak het voertuig in tweeën.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder met zijn voertuig over de Haadwei reed en vermoedelijk voor een overstekende eend uitweek. Door het uitwijken kwam het voertuig in de bosschages terecht en kwam het tegen een boom tot stilstand. Door de klap brak het voertuig in tweeën en kwam het voorste deel op het wegdek terecht.

De hulpdiensten werden direct massaal opgeroepen om hulp te verlenen. Naast twee ambulance’s en verschillende politie-eenheden, kwam ook de brandweer van Damwâld en het hulpverleningsvoertuig uit Leeuwarden ter plaatse. Ook werd vanuit Groningen het Mobiel Medisch Team per helikopter ingevlogen.

Het hulpverleningsvoertuig werd direct opgesteld en met behulp van de kraan is het voertuig uit de bosschages getild. De brandweerlieden van Damwâld hebben met behulp van hydraulisch gereedschap de bestuurder uit zijn voertuig geknipt. De bestuurder werd intussen door het ambulancepersoneel en de arts van het Mobiel Medisch Team behandeld. Na ongeveer drie kwartier kon de bestuurder uit zijn voertuig gehaald worden. Per ambulance is de bestuurder vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De VOA (verkeersongevallenanalyse) is ter plekke gekomen en heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht. Ten tijde van het ongeval is de Haadwei tussen Broeksterwald en De Falom afgesloten geweest. Het verkeer is door de politie verder omgeleid. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om het zwaar beschadigde voertuig te bergen.

Ate Atema