FERWERT – Vrijdagochtend omstreeks 11:30 uur heeft er op de kruising Herjuwsmawei met de Nieuweweg een fors ongeval plaats gevonden waarbij twee voertuigen waren betrokken.

Via de meldkamer werden de hulpdiensten direct massaal gealarmeerd. Naast twee ambulance’s, de brandweerkorpsen uit Ferwert & Hallum, kwam ook de traumahelikopter uit Groningen ter plaatse. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er een fors ongeval te hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelbusje.

Door de klap kwam de personenauto in het weiland terecht en kwam de open bestelbus met de achterkant in de sloot tot stilstand. De bestuurder van de personenauto bleek door het ongeval bekneld te zijn geraakt en moest vervolgens door de brandweer uit haar voertuig worden gehaald. De bestuurder van het busje is door omstanders uit het voertuig gehaald en werd in de auto van de omstanders opgevangen*.

De bestuurder van de personenauto is later met een ambulance met spoed overgebracht naar het MCL. De bestuurder van het bestelbusje werd eveneens met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De VOA (Verkeers Ongevallenanalyse) heeft het ongeval in kaart gebracht. Bergingsbedrijf Ketellapper uit Cornjum heeft beide voertuigen afgesleept en geborgen.

* Opmerking van de redactie: het opvangen van slachtoffers van verkeersongevallen in voertuigen van omstanders wordt door de hulpdiensten sterk afgeraden. Mocht er sprake zijn van nek- of rugletsel, dan bestaat de kans dat het voertuig van de omstander opengeknipt moet worden door de brandweer. Verzekerings-technisch is dit een lastig verhaal.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=23xZI_–114&feature=youtu.be[/youtube]

112Fryslan