Vleugel zorgcentrum ontruimd na melding gaslek

HEEG – De brandweer heeft maandagavond rond half elf opgeschaald naar grip 1 wegens een melding van een gaslucht bij zorgcentrum Talmastate.

De eerste melding kwam maandagavond rond acht uur binnen als aardgas lekkage. De brandweer van Heeg ging daarop met spoed ter plaatse. Uit voorzorg werd een vleugel van het zorgcentrum ontruimd. Rond de vijftien bewoners werden opgevangen in de recreatiezaal.

De brandweer ging samen met netbeheerder Liander op zoek naar de oorzaak. Vanuit de brandweer werden diverse adviseurs ingeschakeld, onder andere de adviseur gevaarlijke stoffen. De gemeente Súdwest-Fryslân maakte rond kwart over tien, via Twitter, bekend dat er geen sprake zou zijn van een gaslek. Omrop Fryslân spreekt over lijmresten van dakwerkzaamheden als mogelijke oorzaak.

Rond half elf werd er door de brandweer opgeschaald naar een grip 1 situatie. Mogelijk heeft dit te maken met de opvang van de bewoners.

Wij wachten momenteel op nadere info van de brandweer en/of de gemeente Súdwest-Fryslân.

Update 23:15 – Brandweer voorlichting meld dat grip 1 is ter voorbereiding van mogelijk volledige evacuatie van het zorgcentrum. Er moet nog worden besloten of men inderdaad volledig gaat evacueren. Oorzaak van de vreemde lucht is nog niet gevonden.

Update 23.45 – Inmiddels is ook de Mobiele Commando Unit van de Veiligheidsregio Fryslan ter plaatse in Heeg. Er wordt overlegd over de mogelijke gehele ontruiming van het zorgcentrum.

Update 23:53 – Zeventien bewoners kunnen weer terug naar hun appartement. Van 7 bewoners wordt de woning nog gecontroleerd.Meer info volgt om 00.30

Update 00.30 -Geen schadelijke stoffen aangetroffen. Alle bewoners zijn weer terug naar hun appartement

Foto’s Postema Media.

Redactie