Voorpagina > Vijfde autobrand in korte tijd
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

Vijfde autobrand in korte tijd

Vijfde autobrand in korte tijd

LEEUWARDEN – Dinsdagavond is een nieuwe Mini volledig uitgebrand in de Christiaan Kerkhofstraat.

Rond 22:15 werd de vrijwillige brandweer van Post Noord gealarmeerd voor een autobrand in de Christiaan Kerkhofstraat. Ter plaatse stond een Mini al in lichterlaaie en viel niet meer te redden. De auto is met een straal one seven geblust.

De politie zette de omgeving af met lint vanwege eventuele sporen. De auto is afgesleept voor sporenonderzoek. De politie stelt een onderzoek in naar deze vijfde verdachte autobrand in Leeuwarden.

Video : E. Brandsma
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sgTuBuO_Ogs&feature=youtu.be[/youtube]

Inmiddels zijn er zes auto’s in ongeveer twee weken tijd in vlammen opgegaan. Op 10 maart gingen twee geparkeerde auto’s verloren in de [url=https://www.112fryslan.nl/Home?&newsid=9767]Karel Doormansstraat[/url], een van de twee door overslag. Op 13 maart ging in de [url=https://www.112fryslan.nl/news/9774]Siebe Schootstrastraat[/url] een Volvo in vlammen op.

18 maart ging in de [url=https://www.112fryslan.nl/news/9793]MH Trompstraat[/url] opnieuw een Opel verloren door brand. De vorige nacht op 24 maart stond er op het [url=https://www.112fryslan.nl/news/9808]Ijshalterrein[/url] aan de Heliconweg een VW Polo in lichterlaaie. In totaal al vijf maal een autobrand in iets meer dan twee weken tijd.

Over de fotograaf

112Fryslan