BAKKEVEEN – Een gezin van vijf personen zijn in de nacht van woensdag op donderdag niet goed geworden in een woning aan de Boskamp.

Rond 03:00 uur vertrouwde de vader van het gezin de situatie niet meer en belde daarop de hulpdiensten. De brandweer heeft in de woning metingen verricht en gezocht naar de herkomst van de koolmonoxide. Dit bleek te liggen in een niet goede afvoer van de centrale verwarming. Verder heeft de brandweer nog gemeten in aangrenzende woningen, maar hier werd geen koolmonoxide gemeten.

Het ambulancepersoneel heeft de zorg van de vijf personen op zich genomen. Zij zijn allemaal overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het nu met hun gaat, is op dit moment onbekend.

Sluipmoordenaar
Koolmonoxide wordt ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Het is een reukloos gas en na blootstelling kan men bewusteloos raken of zelfs overlijden. Koolmonoxidemelders en een goede afvoer zijn daarom aan te raden. Brandweer Fryslân heeft daarom een aantal tips voor u, zie ook hun [url=http://www.brandweer.nl/fryslan/brandveiligheid/veilig_wonen/koolmonoxide/]website[/url].

112Fryslan