REDUZUM – Bij een ernstig ongeval op de Tsienzerbuorren (N354) zijn zondagmiddag rond half vier, vijf gewonden gevallen, onder wie twee kinderen.

Een van de betrokken voertuigen reed in de richting van Dearsum. In een flauwe bocht ging het mis en raakte door onbekende oorzaak de automobilist(e) de macht over het stuur kwijt, vloog over de kop en kwam half bovenop een tegemoetkomende auto tot stilstand.

Direct werd er direct groot opgeschaald door de meldkamer waarop zeven ambulances, meerdere brandweer- en politie-eenheden en het mobiel medisch team ter plaatse kwamen. De hulpverlening en het bevrijden van de slachtoffers nam geruime tijd in beslag. De traumaheli’s konden wegens slecht zicht niet ter plaatse komen, het MMT uit Groningen kwam daarom met de auto ter plaatse. De traumaheli uit Amsterdam landde in Joure, het MMT personeel werd door de politie per auto naar de N354 gebracht.

Bij het ongeval raakten drie volwassenen en twee kinderen gewond. Alle vijf gewonden zijn per ambulance naar verschillende ziekenhuizen in Noord-Nederland overgebracht. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. In een van de auto’s zaten twee honden, een agente ving een van de honden op,  de tweede hond werd later gevonden.

De Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse om het ongeval in kaart te brengen. De auto van een persoon die eerste hulp verleende wou na het ongeval niet meer starten, door berger en brandweer is de auto de ventweg op geduwd.