Vijf gewonden bij frontale aanrijding

REDUZUM – Bij een aanrijding op de Snitserdyk net na Tsienzerbuorren zijn vroeg in de middag vijf gewonden gevallen.

Het ongeval is waarschijnlijk veroorzaakt door een foutieve inhaalactie. Een Volvo Station komende uit de richting van Sneek en een VW Golf komende uit de richting van Reduzum botsten frontaal op elkaar. Twee ambulances uit Leeuwarden en een uit Sneek werden rond het middaguur gealarmeerd evenals de OVD-G.

Een gezin van drie uit de Volvo werd met spoed per ambulance naar het MCL gebracht. De bestuurster van de VW is op een wervelplank gelegd en via het portier aan de passagierskant bevrijd door het ambulancepersoneel. Ze is daarna naar het Antonius ziekenhuis in Sneek gebracht. De zwangere bestuurster van een achteropkomende Opel die hard moest remmen is via de achterklep van haar voertuig bevrijd en vervolgens naar ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen gebracht.

Berger Sypersma uit Oosterwierum heeft na onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval door de VOA beide wrakken afgevoerd. Tijdens het ongeval ontstond er aan beide kanten van het ongeval een file. Mensen die via de paralelweg om de file heen probeerden te komen kwamen ook daar vast te staan.

Getuige van nieuws? SMS de 112fryslan tiplijn : 06-10242671

[zideo]zideo=6c4969556e566f3d&playzideo=6b344f526e6c7476[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan