Vijf gewonden bij ernstig verkeersongeval N31

OPEINDE – Op de Waldwei (N31) vond donderdagmiddag rond een uur een ernstig verkeersongeval plaats. Vijf personen raakten door het ongeval gewond. De weg werd tijdens de hulpverlening afgesloten voor het verkeer.

Het ongeval met twee auto’s ontstond ter hoogte van het benzinestation in de richting van Drachten. Beide auto’s raakten hierbij van de weg. De grijze auto kwam door het ongeval op de zijkant tot stilstand op de invoegstrook vanaf het benzinestation, de witte auto kwam op de kop in de sloot terecht. De hulpdiensten werden direct ingeschakeld. Meerdere ambulances, en het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter kwamen ter plaatse. De helikopter lande op de autoweg dicht bij het ongeval. Ook werd de brandweer van Burgum naar de ongevalslocatie gestuurd om beknelde personen uit de voertuigen te halen.

De brandweer heeft samen met de ambulancedienst een 80-jarige man uit drachten bevrijd uit het voertuig wat op de zijkant lag. In de auto die op de kop in sloot tot stilstand kwam zaten een 18- en twee 22 jarige mannen uit Drachten en 20- jarige man uit Haulerwijk. Zij konden allemaal het voertuig zelfstandig verlaten. De brandweer en de medische diensten ontfermden zich over de slachtoffers, alle vijf betrokkenden zijn met nog onbekend letsel overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Een berger heeft de zwaar beschadigde voertuigen geborgen. Omstreeks drie uur kon de weg weer worden vrijgegeven voor het verkeer, een politie auto met blauwe zwaailichten reed voor de stoet met auto’s.

Getuigenoproep

De politie zou graag in contact willen komen met mensen die het ongeval hebben zien gebeuren. Heeft u informatie over deze aanrijding dan verzoekt de politie om contact op te nemen via telefoonnummer: 0900-8844

Hendrik Dijkstra