LEEUWARDEN – Donderdagmiddag leidde een achtervolging van een auto tot twee invallen en de aanhouding van vijf verdachten. De politie is een drugsonderzoek gestart.

Donderdag in de middag rond twaalf uur zagen agenten in opleiding een auto met hoge snelheid rijden op het Vliet. Bij het zien van de politie maakte de auto een noodstop net na de rotonde Bleeklaan. Gezien het verkeersgedrag wilden de agenten de auto en bestuurder onderwerpen aan een controle. Echter de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor via de Menno van Coehoornstraat, Johannes Semsstraat naar het Molenpad.

Op het Molenpad sprong de bijrijder uit de auto en ging er hardlopend vandoor. Eén van de agenten achtervolgde de bijrijder te voet, tijdens het rennen gooide de man diverse goederen (harddrugs) en een telefoon weg. De man, een 22-jarige zonder vaste woon- en of verblijfplaats (zvwovp), werd aangehouden voor bezit op grond van de Opiumwet.

De bestuurder van de auto kon na een achtervolging, waarbij er diverse verkeersovertredingen werden gepleegd en een aanrijding met het overige verkeer net kon worden voorkomen, worden aangehouden. Op de Van Beverwijckstraat kon de betreffende auto gedwongen worden om te stoppen. De bestuurder, een 33-jarige Leeuwarder, en een passagier, een 25-jarige Leeuwarder, werden aangehouden. Zowel in de auto als op de drie aangehouden verdachten werden harddrugs aangetroffen.

Naar aanleiding van het aantreffen van de drugs werd op twee locaties in Leeuwarden, onder leiding van de rechter commissaris spoedzoekingen gedaan.
In een woning op de Archipelweg werden een behoorlijke hoeveelheid speed, heroïne, cocaïne, verboden steekwapens en een stroomstootwapen aangetroffen. In de betreffende woning werd ook 22-jarige inwoner van de gemeente Venray aangetroffen voor handel c.q. bezit drugs. De 22-jarige stond bovendien al langere tijd gesignaleerd voor het overtreden van zijn voorwaarden.

In een woning aan de Dennenstraat vluchtte een vijfde verdachte weg bij het aanbellen bij de woning. Ook hij werd na een achtervolging te voet aangehouden. Ook in de woning aan de Dennenstraat werd een handelshoeveelheid aan verschillende soorten drugs aangetroffen. De verdachte, een 27-jarige man zvwovp werd ook ingesloten.

De politie is een drugsonderzoek gestart en meld dat het onderzoek in volle gang is.

Redactie